GEA, OPROSTI Predavanje “Zdrave zamjene za šećer”

GEA, OPROSTI Predavanje “Zdrave zamjene za šećer”

„Zdravlje ulazi kroz usta“ stara je poslovica, jednako istinita danas kao i nekada, kada je prehrana bila jednostavnija i zdravija, i kada proizvodnja hrane nije bila industrijalizirana kao danas. S obzirom na ogromnu prisutnost industrijski obrađene hrane i kojekakvih slatkiša na policama trgovina, vrlo je lako pretjerati, a da toga nismo ni svjesni, s unosom šećera u organizam što dugoročno može imati poguban učinak na naše zdravlje.

Kako povećati svijest o prisutnosti šećera u proizvodima koje svakodnevno konzumiramo, kako ograničiti njegov unos i koje su mu alternative moglo se čuti i naučiti na jučerašnjem predavanju naziva „Zdrave zamjene za šećer“ koje su pred 50-ak okupljenih u Gradskoj vijećnici u kuriji Janković vodile Mira Radanović i Vesna Božić.

Vrlo zanimljivo i nadasve informativno predavanje popraćeno je i vizualnim prikazom zastupljenosti šećera u nekim popularnim namirnicama što je predočeno kockicama konzumnog šećera koje su naslagane ispred proizvoda predstavljale njegov udio u njemu. Alternativa postoji u obliku umjetnih i prirodnih zaslađivača od kojih je posebno istaknuta stevija, kojoj je posvećen jedan dio predavanja, kao odličan prirodan zaslađivač koji je vrlo lako uzgojiti i u kućnoj radinosti. Da ne bi sve ostalo na riječima, slušatelji su jučer imali priliku i kušati slastice i napitke zaslađene stevijom i drugim alternativama šećeru i uvjeriti se da zdrav život može biti i sladak iako je kao i u svemu umjerenost ključna.

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email