GDCK PAKRAC Prikupljeno 113 doza krvi

GDCK PAKRAC Prikupljeno 113 doza krvi

U organizaciji Gradskog društva Crvenog križa i Zavoda za transfuzijsku medicinu, danas je provedena treća ovogodišnja akcija dobrovoljnog darivanja krvi. Darivanje se održalo u prostorijama Crvenog križa u Pakracu, a nakon toga i u Lipiku u „Studencu“.

U Pakracu se darivanju odazvalo 76 osoba od kojih su 62 dale krv, dok je u Lipiku krv darivala 51 osoba, a 5 je odbijeno. Darivanju je prethodio obvezni liječnički pregled nakon kojega je odbijeno ukupno 19 osoba najčešće zbog povišenog krvnog tlaka, manjka kilograma ili povišenog šećera u krvi.

Odaziv darivatelja je, u odnosu na zadnju akciju, manji u oba grada, ali se broj odbijenih smanjio pa je tako bez obzira na odaziv, u ovoj akciji prikupljeno 113 doza krvi.  Podsjećamo, u travnju je od 158 dobrovoljaca, krv darovalo njih 111.

Sljedeća, ujedno i zadnja, ovogodišnja akcija predviđena je za 9. listopada, a darivatelji će o pojedinostima biti obaviješteni na vrijeme.

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Print this pageEmail this to someone