GD CRVENOG KRIŽA PAKRAC Nova donacija iz Tirola

GD CRVENOG KRIŽA PAKRAC Nova donacija iz Tirola

Transportni automobil Volkswagen caddy prošlog tjedna je stigao u Gradsko društvo Crvenog križa Pakrac iz austrijske pokrajine Tirol što je nastavak donatorske prakse prema ovom kraju našeg dugogodišnjeg prijatelja i donatora iz Innsbrucka Petera Logara. Nakon što prođe carinsku proceduru i registraciju automobil će se koristiti za različite potrebe ovog društva, rekla je njegova ravnateljica Danijela Kiš.

Prošle jeseni, također iz istog izvora, u GD HCK Pakrac je došla i donacija koja se sastojala od  kompleta namještaja za pet ureda što je CK omogućilo da opreme učionicu na katu zgrade stare škole (soba 8) i tamo preseli iz prizemlja ured ravnateljice i dijela administracije. Osim toga u istoj donaciji je došlo i 12 ležaja upravljanih elektronički koji su omogućili da se u Domu za starije osobe u Marinom Selu zamjene klasični kreveti, tako da su sada svih 65 ležaja u toj ustanovi  upravljani pomoću električne energije što olakšava posao osoblju.

Poboljšanja uvjeta rada i kvalitete usluga od prošle jeseni je prisutno i u pučkoj kuhinji gdje su  u vrijednosti 90.000 kuna iz vlastitih sredstva zamijenjeni kuhinjski aparati.

Gradsko društvo Crvenog križa Pakrac je partner Gradu Pakracu u  projektu „Zaželi“, kroz koji se s pomoći u kući skrbi za 180-tak starijih osoba. Problem je što projekt, po pitanju korisnika, završava 28. veljače, odnosno još tri mjeseca će se provoditi administrativni dio i edukacija za tridesetak zaposlenih žena što znači da bi korisnici nakon dvije i pol godine mogli ostati bez te pomoći. Iz nadležnog ministarstva su najavili da će ići druga faza tog projekta. No niti u Gradskom društvu HCK niti u gradskoj upravi za sada nemaju konkretnijih informacija i lako bi se moglo dogoditi da bar na neko vrijeme korisnici ostanu bez pomoći.

Pripreme za Vir

Iz Crvenog križa još i informacija da su počele pripreme za sezonu ljetovanju u njihovom odmaralištu na Viru.  Ovog proljeća je u planu dovršiti fasadu na odmaralištu te klimatizirati sobe. Uslijed poboljšanja uvjeta smještaja, ali i poskupljenja prehrambenih namirnica, doći će i do poskupljenja pansiona za desetak posto i on će iznositi  dnevno između 230 i 270 kuna, ovisno o dijelu sezone i tipu sobe, a kao i do sada omogućeno je obročno plaćanje.  Rezervacije su moguće već sada.

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email