FORUM ŽENA SDP PAKRAC Obilježile Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama

FORUM ŽENA SDP PAKRAC Obilježile Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama

Forum žena SDP-a Pakrac obilježio je jučer Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama šetnjom gradom s crnim balonima želeći podsjetiti na sve žene koje su bile i jesu žrtve nasilja. Kako je rekla predsjednica Foruma žena GO Pakrac Vesna Tomić simbolično su povezani crni baloni i lokoti zaljubljenih koje su građani postavili na ogradi pakračkog velikog mosta.

“Protekle dvije godine u Hrvatskoj je ubijeno 38 žena, od čega 33 od strane bliskih partnera. U proteklih pet godina ubijena je 91 žena, a više od polovine njih su usmrtili partneri. Govoreći o ovoj temi ne može se zanemariti da je u tijeku postupak zbog obiteljskog nasilja protiv župana naše županije. Nasilje nad ženama, nasilje u obitelji nije privatna priča unutar četiri zida. Smatra da je potrebna politička odgovornost javnih osoba i da osobe za koje se utvrdi da su nasilne ne bi smjele obavljati javne dužnosti. U Požegi će se 26.11. 2018 godine obilježiti Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama. Progovoriti ćemo o nasilju i šutnji”, rekla je  Mihajla Pavković, predsjednica SDFŽ SDP-a Požeško-slavonske županije.

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Print this pageEmail this to someone