FESTIVAL “HODOČAŠĆE U DOŠAŠĆE” Duhovnom pjesmom i poezijom ususret Božiću

FESTIVAL “HODOČAŠĆE U DOŠAŠĆE” Duhovnom pjesmom i poezijom ususret Božiću

Tradicionalni festival duhovne glazbe „Hodočašće u došašće“ ove godine napunio je 21 godinu, a ovu visoku obljetnicu sinoć su u župnoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Pakracu obilježili pjesmom i molitvom. Ovaj glazbeno-duhovni susret i ove godine ispunio je pakračku crkvu do zadnjeg mjesta, a dugogodišnji organizator, pakračka glazbena skupina „Vita Nova“, okupila je brojne mlade od kojih su neki po prvi puta nastupali u Pakracu.

Festivalu je prethodilo euharistijsko slavlje koje je predvodio župnik Krunoslav Juraković iz Novske dok su svetu misu pjesmom pratili članovi zbora Adoro iz Tolise iz općine Orašje iz Bosne i Hercegovine.

Ovogodišnje 21. izdanje festivala organizatori su odlučili obogatiti još jednim duhovnim sadržajem. Uz već uobičajene nastupe različitih glazbenih sastava, kroz  festival su predstavili pjesme i poeziju pokojnog svećenika Nenada Mirka Novakovića, rođenog u Sladojevcima 1957. godine koji je tragično preminuo 17. siječnja, na blagdan sv. Antuna Pustinjaka, u prometnoj nesreći prije 30 godina.

U 90-minutnom programu sa 19 duhovnih skladbi, od kojih su mnoge autorske pjesme, predstavili su se članovi zbora Adoro iz Tolise iz općine Orašje iz Bosne i Hercegovine, Zvonimir Kalić i Band Noel iz Vrpolja, Josip Ćulumović iz Zagreba, članovi vokalno-instrumentalnog sastava David iz Knina, članovi zbora Lira iz Starog Petrovog Sela, Slavko Nedić iz Zagreba te domaćini članovi pakračkog župnog zbora Vita Nova.

I ove godine, glavni pokrovitelj festivala bio je Grad Pakrac dok je medijski pokrovitelj bio Hrvatski katolički radio.

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email