ENERGETSKA OBNOVA ZGRADA Papiri pri kraju, skele idući mjesec

ENERGETSKA OBNOVA ZGRADA Papiri pri kraju, skele idući mjesec

Priprema papirnate dokumentacije za energetsku obnovu stambenih zgrada u Pakracu i Lipiku se privodi kraju i Zdravko Vostri, direktor Komunalca koji upravlja najvećim dijelom višeetažnih stambenih zgrada na području Pakraca i Lipika, očekuje da će u prvoj polovini prosinca biti potpisani ugovori s izvođačima za većinu zgrada čija energetska obnova je vrijedna manje od milijun kuna.

Od 25 proljetos kandidiranih zgrada Komunalac je ugovor s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost koji financira 60 posto opravdanih troškova potpisao za 17 zgrada u Pakracu i jednu u Lipiku, a ugovor iz Fonda se čeka za još dvije zgrade u Pakracu i jednu u Lipiku. Stanari zgrada za koje je potpisan ugovor vrijednosti manje od milijun kuna su u pregovorima s potencijalnim izvođačima i Vostri očekuje da će to dovršiti u prvoj polovini prosinca. Do sada su potpisani ugovori s izvođačem za obnovu dvije zgrade u Lipiku. Nakon potpisa ugovora do kraja godine bi trebale prve zgrade dobiti i skelu za izvođenje kako bi fizički njihova obnova završila do kraja lipnja iduće godine.

Istovremeno je u postupku ugovaranje s Ministarstvom razvitka i fondova EU o preuzimanju 80-postotnog dijela troškova udjela vlasnika stanova. Nakon što je 9. studenog takav ugovor potpisan za četiri zgrade u Pakracu  u Ulici Matice hrvatske na kućnim brojevima, 10-12, 17-19, A. Stepinca 7 i Trg bana Jelačića 18, krajem studenog potpisani su ugovori i za zgrade  u Matici hrvatskoj na kućnim brojevima 6-8, odnosno Hebrangovoj 6 pa i ti vlasnici u pregovore s potencijalnim izvođačem idu rasterećeni briga oko najvećeg dijela vlastitih troškova.

 

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email