ENERGETSKA OBNOVA Potpisani ugovori za osam stambenih zgrada

ENERGETSKA OBNOVA Potpisani ugovori za osam stambenih zgrada

 

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i Komunalac potpisali su ugovor o energetskoj obnovi za osam stambenih zgrada (11 kućnih brojeva) u Pakracu kojim su definirane novčane potpore od strane Fonda (60 posto prihvatljivih troškova), kao i rokovi dovršetka projekta (18 mjeseci). Potpisani su ugovori za stambene zgrade u ulicama Matice hrvatske na kućnim brojevima 10, 12, 13, 13A, 15, 17 i 19, Andrije Hebranga 3 i 5, Kardinala Alojza Stepinca 7 i Trg bana Josipa Jelačića 20 pri čemu pojedinačna vrijednost radova od milijun kuna prelazi samo na zgradama u Ulici Andrije Hebranga. To je bitno jer za zgrade ispod milijun kuna vlasnici stanova mogu izvođača izabrati temeljom zahtjeva za ponudu (brže), a vlasnici stanova u zgradi koja iziskuje više od milijun kuna to moraju učiniti javnim natječajem (sporije), o čemu će iz Fonda Komunalac naknadno dobiti detaljna uputstva, rekao nam je Adriano Baškiera, poslovođa komunalnog pogona.

On se nada da će u Fondu taj dio odraditi tijekom rujna te da bi krajem idućeg mjeseca mogli biti objavljeni pozivi ponuditeljima, odnosno javni natječaj za izvođača kako bi radovi mogli započeti još ove jeseni.

U Komunalcu čekaju još ugovore za 13 pakračkih i 8 lipičkih zgrada koje su prošle proljetos na natječaju i ušla u ovogodišnji program Fonda.

 

 

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email