ENERGETSKA OBNOVA OSNOVNE ŠKOLE Započeli građevinski radovi

ENERGETSKA OBNOVA OSNOVNE ŠKOLE Započeli građevinski radovi

 

Početkom rujna započeli su građevinski radovi na energetskoj obnovi Osnovne škole braće Radića čija je ukupna vrijednost projekta 5.08 milijuna kuna, od čega se 55 posto ili 2.8 milijuna sufinancira sredstvima Europske Unije, dok će ostatak osigurati Požeško-slavonska županija, Fond za sufinanciranje EU projekata na regionalnoj i lokalnoj i razini.

Iako je bilo najavljeno da će se radovi odvijati tijekom ljetnih školskih praznika, zbog izbora izvođača radova što propisuje Zakon o javnoj nabavi i proceduri, taj rok je produljen.

„Naravno da bi bilo ugodnije i učenicima i nastavnicima da su s početkom nove školske godine ušli u novu zgradu, no na zakonsku proceduru nismo mogli utjecati“, rekla je ravnateljica Sanja Delač istaknuvši kako su sretni što su radovi počeli i trenutno se radi na vanjskoj ovojnici dvorišnog dijela zgrade. Učenici bez obzira na radove, neometano pohađaju nastavu i njihova sigurnost nije upitna.

Pozitivna okolnost jest da će se mnogi unutarnji radovi, poput zamjene stolarije i završnih unutarnjih sanacija, odraditi u danima vikenda i tijekom popodnevnih sati kada završi nastava, a već krajem idućeg tjedna započet će s obnovom plinske kotlovnice čiji radovi, kako nam je rekla Delač, traju kratko tako da niti po tom pitanju ne bi trebalo biti poteškoća u normalnom funkcioniranju škole.

Eventualni problem mogao bi biti zamjena krovišta jer takvi radovi zahtijevaju i povoljne vremenske prilike, pa se ravnateljica nada da će ih vrijeme poslužiti kako bi i taj dio posla bio što prije odrađen.

 

 

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email