ENERGETSKA OBNOVA: Kandidirane još četiri zgrade

ENERGETSKA OBNOVA: Kandidirane još četiri zgrade

Na još uvijek otvoreni natječaj za energetsku obnovu stambenih zgrada „Komunalac“ je kandidirao još četiri pakračke stambene  zgrade: dvojni objekt u Ulici Matice hrvatske  na broju 9 i 11, Petra Preradovića 1, Andrije Hebranga 16 te Kalvarija 36. Na ovom natječaju koji je otvoren do 31. siječnja prošlog mjeseca Komunalac je kandidirao 17 zgrada u Pakracu i Lipiku, tako da je za sljedeći natječaj, koji se očekuje u lipnju, u Pakracu ostalo još potencijalno za kandidiranje sedam zgrada i u tijeku je za njih rješavanje administrativnih nedostataka poput usklađivanja vlasničkih listova, prostornog ucrtavanja i slično, rekao nam je Zdravko Vostri, direktor Komunalaca.

Prema natječajnim uvjetima rezultati ovih kandidatura trebali bi biti poznati najkasnije do kraja travnja što znači da bi eventualna njihova energetska obnova mogla započeti sredinom ljeta.

Što se tiče programa energetske obnove koji je u tijeku, a kojim je obuhvaćeno 11 zgrada u Lipiku i dvoje u Pakracu, čiji je rok završetka u svibnju, gotova je prva od njih. Riječ je o zgradi u Lipiku, u Vukovarskoj ulici broj 6, a dobra vijest je, posebice za izvođače radova, da je Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost koji financira radove s 80 posto, po kompletiranju dokumentacije u zaista kratkom roku ispunio svoje financijske obveze, dok su  u isto tako kratkom roku i bez administrativnih poteškoća, ističe Vostri, stanari svojih 20 posto „zatvorili“ kreditom, tako da je cjelokupan posao prošao na opće zadovoljstvo što je  dobra naznaka za nastavak ovog projekta.

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email