Ena Vitina prva rođena beba u Pakracu i županiji

Ena Vitina prva rođena beba u Pakracu i županiji

Dobro nam došla Ena! Pakračanka Ena Vitina, kći Ane i Siniše, prva je beba rođena 2017. godine u Pakracu, ali i u Požeško – slavonskoj županiji. Svijet je u pakračkom rodilištu ugledala 1. siječnja u 12,20 sati, teži 3100 grama, a dugačka je 50 centimetara.

Među prvim čestitarima bili su župan Alojz Tomašević i gradonačelnica Pakraca Anamarija Blažević u društvu Marine Major, novoimenovane predstojnice pakračke bolnice koji su prigodno darivali majku Anu, poželjevši maloj Eni sretno pakračko djetinjstvo. Vitinima je ovo drugo dijete, a kod kuće će malu Enu dočekati dvoipolgodišnji brat Nikša.

marina-i-ana

„Ne mogu ne primijetiti da je malena Ena samo nastavila priču koju u posljednje vrijeme u Pakracu potpisuju žene. Gradonačelnica je postala Anamarija, čelna osoba pakračke bolnice od jučer je  Marina, eto sad je i Ena najmlađa stanovnica Pakraca i županije“, našalio se župan Tomašvić uručivši novčanu naknadu namijenjenu prvoj bebi i poželjevši mladoj obitelji prije svega zdravlja, dok je gradonačelnica Blažević uz čestitke izrazila zadovoljstvo činjenicom da su Vitini, svoje donedavno boravište u Daruvaru, zamijenili Pakracom u kojem vide svoju budućnost.

U razgovoru s čelništvom grada i županije Marina Major je pohvalila i rad osoblja pakračkog rodilišta koji su u netom završenoj godini ostvarili preko 500 poroda što je napredak u odnosu na godinu ranije kad je u Pakracu porođeno 480 beba. Osim toga dodala je da pakračko rodilište od 2011. godine ima status „Rodilište – prijatelj djece“, a da je 2014. glasovima rodilja na web portalu “Klokanica” pakračko rodilište proglašeno i najboljim rodilištem u Hrvatskoj.

Kroz razgovor s osobljem pakračkog rodilišta koje su uz dr. ginekologije Igora Šketa predstavljale i primalje Alenka Uzur i Valentina Majstorović, župan se između ostalog posebno osvrnuo na sve glasnije najave mogućeg statusa majki odgajatelja te izjavio da se u svom političkom djelovanju zalaže za što bolje i efikasnije rješenje ovog osjetljivog pitanja koje je, po njegovom sudu, od nacionalnog interesa Republike Hrvatske.

 

 

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email