ELEKTRONSKI OTPAD Besplatno preuzimaju odbačene elektroničke uređaje

ELEKTRONSKI OTPAD Besplatno preuzimaju odbačene elektroničke uređaje

Tvrtka „Flora vtc“ iz Virovitice nacionalni koncesionar za skupljanje elektronskog otpada  svih kategorija na čitavom području Hrvatske. Prti tom je bitno da otpad dolaze preuzeti na kućni prag i to posve besplatno.

Tako piše na njihovoj internetskoj stranici flora-vtc. hr, a taj podatak smo provjerili i u mail kontaktu s njima. U svom odgovoru ističu da je za dolazak dovoljno popuniti  prijavu za odvoz na web stranici (www.eeotpad.com) ili  nazvati besplatni telefon 0800 444 110 u bilo koje doba dana (radno vrijeme je od 8 do 16 sati svaki dan osim nedjelje, a ostalim danima se poruke snimaju). Minimalna količina za preuzimanje po domaćinstvu/poslovnom prostoru je  30 kilograma no, kako kažu tolerantni su  i dolaze i po manje količine. Rok za preuzimanje elektronskog  otpada je 20 dana od prijave.

Odgovarajući na naš upit koliko su često pozivani u Pakrac ističu da godišnje zbrinu u Hrvatskoj oko 20 tisuća tona EE otpada; ali i „Grad Pakrac kao i čitava Požeško-slavonska županija su među najlošijima po pitanju predanih količina EE otpada. Iz vaše županije u ovoj godini zaprimili smo samo  31 prijavu, a mjesečne količine predanog EE otpada su 20-tak tona. Te brojke kod ostalih županija su mnogostruko veće“.

 

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email