DRUŠTVO MAĐARA PAKRAC Pakračani pripremili najbolji grah

DRUŠTVO MAĐARA PAKRAC Pakračani pripremili najbolji grah

 

Članovi Društva Mađara Pakrac, zajedno s prijateljima iz Zajednice Mađara Daruvar, boravili su proteklog vikenda na 3. Šumskom gurman festu u Delnicama gdje su osvojili priznanje za najbolje kuhano jelo. Kao i na dosadašnjim manifestacijama, članovi društva predstavili su se svojim, već dobro poznatim specijalitetom, mađarskim grahom. Osim priznanja za najbolje kuhano jelo, predsjednik Društva Mađara Pakrac Josip Fa i predsjednica Zajednice Mađara Daruvara Snježana Sabo dobili su i priznanje za najoriginalniji par u tradicijskoj narodnoj opravi.

Prije dolaska u Delnice članovi ovih dviju mađarskih udruga obišli su Stari grad Ozalj i Krašić, u kojem su posjetili župnu crkvu Presvetog Trojstva unutar koje se nalazi i oltar posvećen blaženom kardinalu Alojziju Stepincu. Odmah do crkve nalazi se župni ured u kojem je kardinal Stepinac proveo posljednje godine svojeg života nakon što je pušten iz Lepoglavske tamnice, rekao nam je Josip Fa, predsjednik Društva Mađara Pakrac.

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Print this pageEmail this to someone