DR. ANTE VITALIA Potvrđeno novo oboljenje u županiji

DR. ANTE VITALIA  Potvrđeno novo oboljenje u županiji

Od sinoć na našoj županiji imamo drugu evidentiranu oboljelu osobu od koronavirusa, potvrdio nam je dr. Ante Vitalia, voditelj epidemiološke službe Zavoda za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije.

Za razliku od prošlog tjedna kada je statistički evidentiran prvi slučaj koronavirusa u županiji jer je bila riječ o osobi s prebivalištem u njoj, mada je bio izvan županije više od mjesec dana i oboljenje je dijagnosticirano u Sisku, ovaj put se radi o osobi koja je zaražena u županiji.

Kako javljaju požeški portali u pitanju je osoba starije životne dobi koja je bila u kontaktu jedino sa svojom kćerkom, koja je doputovala s jednog turističkog putovanja i ta osoba nije imala simptome zaraze. „Danas ćemo imati testiranje 10-tak osoba bliskih kontakata kao također još jedne obitelji koja je povratnik iz inozemstva, a riječ je o dvije starije osobe. Dvije su osobe hospitalizirane, i ostat će u bolnici do rezultata nalaza i poboljšanja simptoma”, rekao je dr. Vitalia naglasivši da se sve ostale tretirane osobe osjećaju dobro i bit će u kućnoj izolaciji dok se čekaju nalazi.

Na području Požeško-slavonske županije su do sada testirane 22 osobe te je jedan nalaz stigao pozitivan, a u samoizolaciji se nalazi 496 osoba.

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email