DOM HRVATSKIH VETERANA Do sada 202 korisnika

DOM HRVATSKIH VETERANA Do sada 202 korisnika

 

Od otvaranja  22. veljače do danas Dom hrvatskih veterana Lipik  je  primio 202 korisnika koji su prošli u njemu trotjednu psihosocijalnu i fizioterapeutsku rehabilitaciju rekao je Zvonimir Kalčik, pomoćnik ravnatelja  Domu hrvatskih veterana predstavljajući ovu ustanovu u Lipiku gostima koji u povodu današnjih  sportskih igara dragovoljaca i veterana Domovinskog rata borave u Pakracu i Lipiku među kojima su  predstavnici različitih braniteljskih udruga, izaslanstva Oružanih snaga, Ministarstva obrane, MUP-a te županije na čelu sa županom Alojzom Tomaševićem i gradonačelnikom Lipika Vinkom Kasanom.

Kalčik ih je proveo kroz ovaj moderni objekt veličine 2800 četvornih metara smještajnog kapaciteta za 50 osoba i objasnio princip rada Doma i sve vrste usluga koje pruža korisnicima.

Dinko Tandara, pomoćnik ministra hrvatskih branitelja je istaknuo da su sve povratne informacije dosadašnjih korisnika izrazito pozitivne te je boravak u ovoj ustanovi nesumnjivo doprinos njihovom zdravlju. On je naglasio da je ovo još uvijek eksperimentalna ustanova čija iskustva će biti vrlo značajna za rad narednih takvih ustanova koje se planiraju otvoriti širom Hrvatske: u Daruvaru, Petrinji, Šibeniku i Sinju.

Gosti će u nastavku kroz neformalno druženje razgovarati o novom Zakonu o hrvatskim braniteljima i drugoj problematici braniteljske populacije.

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email