DOM HRVATSKIH VETERANA Biblioterapija Marijana Almaša

DOM HRVATSKIH VETERANA Biblioterapija Marijana Almaša

Sinoć je u Domu hrvatskih veterana u Lipiku održana večer poezije u organizaciji Doma te pakračke i lipičke knjižnice, a s ciljem upotpuniti i obogatiti vrijeme koje hrvatski branitelji, korisnici Doma, provedu u njemu. Ovo je prvi kulturni događaj u novootvorenom Domu na kojem je jedan od branitelja, Marijan Almaš, pred dvadesetak posjetitelja predstavio poeziju iz svojih zbirki koja mu je, kako kaže, istinska biblioterapija.

Naime, Marijan je 1991. godine u Bogdanovcima ranjen granatom uslijed čega je ostao bez obje noge i desne ruke, što ga nije spriječilo da kroz život nastavi optimistično. Iako njegove pjesme, osim zavičajnom – slavonskom i ljubavnom, obiluju ratnom tematikom prožetom sjetnim tonovima, Marijanov duh je potpuno suprotnog karaktera. Izrazito je duhovit, pun života i radosti, unatoč svemu lošem što mu se događalo kroz život. Za tridesetak godina, koliko piše poeziju, izdao je dvije zbirke i tri antologije, a treća zbirka je u najavi.

Uz Marijana, njegove pjesme su čitali ravnateljica pakračke knjižnice Monika Lucić-Fider, ravnateljica lipičke knjižnice Jasna Molnar-Kukić , psihologinja Ivana Marin i Marijanovi prijatelji.

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email