DOKUMENTARAC “POUKE O ČOVJEČNOSTI” Nakon Pule projekcija i u Zagrebu

DOKUMENTARAC “POUKE O ČOVJEČNOSTI” Nakon Pule projekcija i u Zagrebu

Dokumentarni film “Pouke o čovječnosti“, film o spašavanju 300 bolesnika iz Pakraca  redatelja Branka Ištvančića, nakon premijere na Pulskom filmskom festivalu, bit će prikazan u Art-kinu Metropolis -Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu u sklopu programa „Pula u Zagrebu“. Projekcija filma bit će održana u subotu, 27. srpnja u Art-kinu Metropolis -Muzeja suvremene umjetnosti s početkom u 21 sat, a ulaz je slobodan.

Potresan, intiman i dirljiv dokumentarac o jednoj od najhumanijih akcija hrvatskih branitelja koji su, u ratnom vihoru, 29. rujna 1991. uz pomoć medicinskog osoblja evakuirali i spasili iz neprijateljskog okruženja u šest autobusa preko 300 psihijatrijskih bolesnika iz psihijatrijske bolnice u Pakracu, od kojih su većina pacijenata bili srpske nacionalnosti, te na taj način stekli status heroja čovječnosti.

Film je nastao po istoimenoj knjizi autora dr. Veljka Đorđevića, a pokretači ovoga značajnog filmskog projekta su autor filma Branko Ištvančić i producent Antun Ivanković.

 

 

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Print this pageEmail this to someone