DODJELA NAGRADE „MARKO TURČAN“ Dino Josipović ovogodišnji dobitnik

DODJELA NAGRADE „MARKO TURČAN“ Dino Josipović ovogodišnji dobitnik

Dino Josipović, učenik tambure, ovogodišnji je dobitnik Nagrade „Marko Turčan“ koju Osnovna glazbena škola Pakrac devetu godinu zaredom dodjeljuje za izniman uspjeh te izvanredna postignuća učenika u području glazbe, a u znak sjećanja na tragično preminulog učenika OGŠ, Marka Turčana.

Marku u čast, sinoć su u koncertnoj dvorani OGŠ učitelji i učenici pripremili glazbeni program. Dobitniku Dini Josipoviću nagradu je svečano uručio Marijan Širac, zamjenik gradonačelnice.

„Znam da je izbor bio poprilično težak s obzirom da su u pakračkoj glazbenoj školi svi dobri i uspješni. Nadam se da će sljedeće godine isto tako biti odličnih učenika i da ćemo opet naći nekoga tko se ističe kako bi primio ovu posebnu Nagradu“, rekao je Širac čestitavši Dini te mu uručivši plaketu s crtežom djece predškolskog solfeggia i poklon bon u iznosu 1000 kuna.

Dino je ovom prigodom zahvalio glazbenoj školi što je financirala njegova natjecanja, profesorima koji su uložili vrijeme i trud u njegovo glazbeno obrazovanje i pomogli mu postići ovako velike uspjehe.

Alfreda Petani Grafina, ravnateljica Osnovne glazbene škole Pakrac, rekla je kako je svake godine okupljanje na dodjeli Nagrade istovremeno i sretan i tužan događaj, dodavši kako su upravo po tome jedinstvena škola u Hrvatskoj koja na ovakav način odaje počast tragično preminulom učeniku. „Ovom smo jedinstvenom nagradom htjeli animirati sve naše učenike da se istaknu u pojedinoj školskoj godini svojim uspjesima, ponašanjem i odnosom prema Školi, učenicima i profesorima, kakav je imao naš Marko“, dodala je ravnateljica Petani – Grafina.

Ovo je deveta godina kako se dodjeljuje Nagrada, a dosadašnji dobitnici su tamburašica Lara Kelemen, harmonikašica Stefani Majdandžić, flautistica Dunja Đurđević, flautistica Antonela Vonić, tamburaš Franko Kelemen, harmonikaš Josip Slijepčević, flautistica Laura Kudrić te klaviristica Ana Kobetić.

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Print this pageEmail this to someone