“DOBRO JUTRO HRVATSKA” Mladima ponuditi sve što treba za ostanak u Pakracu

“DOBRO JUTRO HRVATSKA” Mladima ponuditi sve što treba za ostanak u Pakracu

„Dobro jutro Hrvatska“ jutarnja televizijska emisija prvog programa HRT-a, danas je ugostila pakračku gradonačelnicu Anamariju Blažević koja je u petnaestominutnom razgovoru još jednom predstavila Pakrac, osvrnula se na aktualne probleme male sredine, ali i javnosti ponudila pakračke gospodarske i turističke potencijale.

„Probleme imamo, probleme i rješavamo. Jedan od najvećih su posljedice rata vidljive kroz ruševine kojih je u Pakracu bilo poprilično. U suradnji s Ministarstvom obrane smo uklonili veliku većinu, a tako ćemo učiniti i s preostalim. Možda veći problem je onaj s kojim se susreću sve male sredine u Hrvatskoj, a to je odlazak mladih u veća središta ili inozemstvo. Primarni nam je zadatak pa i dužnost, ponuditi mladima sve što smo u mogućnosti i infrastrukturno i gospodarski i društveno. Imamo plan i razrađen program kako to učiniti“.

Dodala je kako se grad polako budi, uređuje i stvari idu na bolje. Grad je aktivan po pitanju povlačenja sredstva EU kroz natječaje za koje tvrdi da ima puno prijavljenih, ali i onih koji su već u radnoj fazi. Spomenula je i program energetske učinkovitosti kojim će u narednom periodu biti obnovljeno 19 višestambenih zgrada ta zgrada OŠ Braća Radić, te dodala da je pri kraju vrijedne sanacije odlagališta u sklopu kojeg će Pakrac dobiti novo reciklažno dvorište.

Da cjelokupna javnost ne bi stvorila krivu sliku kako su oko Pakraca samo problemi, Blažević je podsjetila da u Pakracu ima turističkih kontinentalnih potencijala, a kao poželjna cjelogodišnja destinacija izdvojen planinarski dom na Omanovcu.

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email