DO KRAJA SRPNJA Pametna klupa i u Pakracu

DO KRAJA SRPNJA Pametna klupa i u Pakracu

 

Do kraja srpnja i Pakrac će dobiti takozvanu pametnu klupu. Riječ je o proizvodu solinske tvrtke Include koje koriste solarnu energiju za brojne funkcije kao što su pametno USB punjenje, mobilni internet, informiranje građana, prikupljanje informacija te oglašavanje, pružajući tako konkretna rješenja za brojne urbane potrebe, naročito mlađih građana.

U Pakracu će klupa biti postavljena na Trgu dr. Franje Tuđmana.

Cijena klupe s instalacijskim paketom iznosi 28.000 kuna i financirana je iz aktualnog projekta izgradnje dječjih igrališta, o čemu smo pisali jučer, tako da u njenoj nabavi i postavljanju Ministarstvo graditeljstva financira sa 70 posto, a Grad Pakrac preostalih 30, rekla je Marija Čar, voditeljica odsjeka za graditeljstvo i stambeno komunalnu djelatnost.

Tvrtka Include  u 2016. godini  je  prodala  132 takve klupe u devet zemalja: Češkoj, Slovačkoj, Švedskoj, BiH, Njemačkoj, Švicarskoj,   ali i u SAD-u te Australiji. U planu za ovu godinu je izrada i postavljanje  gotovo 700 klupa.

 

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Print this pageEmail this to someone