DJEČJI VRTIĆ “MASLAČAK”: Ulaganja omogućila cjelodnevni boravak u kvalitetnim prostorima

DJEČJI VRTIĆ “MASLAČAK”: Ulaganja omogućila cjelodnevni boravak u kvalitetnim prostorima

Potrebe i prioriteti te planirani i neophodni zahvati u cilju zadržavanja standarda  kvalitete nastave i boravka djece u područnim vrtićima željela je saznati pakračka gradonačelnica Anamarija Blažević radi čega je s ravnateljicom Višnjom Klobučar obišla sva četiri područna vrtića:  pod Kalvarijom te u Prekopakri, Badljevini i Donjoj Obriježi.

21

Pakračke vrtiće, s matičnim i područnim, trenutno pohađa oko 190 mališana, a uz energetsku obnovu matične zgrade koja je u tijeku, u planu je urediti i dva sanitarna čvora za što je pripremljen idejni projekt, rekla je ravnateljica Klobučar.

Vrtić pod Kalvarijom prostorno i sadržajno zadovoljava sve uvjete, u kojem su dvije odgojne skupine s oko 40-ak djece. Ovaj reprezentativni prostor, izgrađen 2010. godine,  na oko 470 četvornih metara ima na raspolaganju dvije sobe za dnevni boravak, prateće prostorije, sanitarne čvorove i veliku višenamjensku dvoranu koja se koristi prvenstveno za fizički razvoj djece.

I područni vrtić u Donjoj Obriježi je u dobrom stanju budući da je prostor ovo ljeto kompletno okrečen za sedam vrtićanaca koliko ih ove godine pohađa ovu ustanovu.

31

U Badljevini novost cjelodnevni boravak

Inicijativom roditelja i Mjesnog odbora od ove godine u Badljevini se provodi program cjelodnevnog boravka kojeg pohađa 14 mališana, na zadovoljstvo mještana, osnivača i svih koji su uključeni u predškolsku naobrazbu naše djece, istaknula je ravnateljica Klobučar.  Upravo zbog toga je prije početka nove vrtićke godine uređen sanitarni čvor, preuređena kuhinja te nabavljena potrebna oprema u što je Grad uložio oko 11.000 kuna.

41

U planu je u područnom vrtiću u Badljevini, kao i u Prekopakri,  u dogledno vrijeme zamijeniti vanjsku stolariju PVC. Područni vrtić u Prekopakri koji pohađa 16 djece raspolaže kvalitetnim prostornim sadržajima, kao i pratećim prostorijama, a jedan od planiranih radova je popravak ograde oko igrališta između područne škole i vrtića.

Gradonačelnica Blažević i ravnateljica Klobučar konstatirale su kako su predškolske ustanove na pakračkom području u vrlo dobrom stanju budući da se kontinuirano svake godine saniraju potrebe, a ulaganje u najmlađe i uvjete rada odgojiteljima bit će i dalje prioritet Grada.

Prva vrtićka zgrada koja je bila obnovljena poslije rata bila je ona u Lipiku, tad još u sastavu pakračkog vrtića kao područni, što je bio i prvi uopće obnovljen objekt u gradu. Od 1992. godine dječji vrtić nalazio se u zgradi Ćirinović sve do 1995. kada je obnovljena zgrada matičnog vrtića, a 1998. godine dograđen je dio zgrade za potrebe jaslica. Zadnja izgradnja bila je 2010. godine kada je potpuno uređen i obnovljen vrtić pod Kalvarijom.

 

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email