DJEČJI TJEDAN PAKRAC Predstavljena zbirka poezije za djecu S. Nj. Stareka

DJEČJI TJEDAN PAKRAC Predstavljena zbirka poezije za djecu S. Nj. Stareka

Promocijom knjige „Za one male i one malo veće“ autora Siniše Njegovana Stareka jučer poslijepodne u Hrvatskom domu, te danas prijepodne u Dječjem vrtiću „Maslačak“ na Kalvariji započela je manifestacija Dječji tjedan, tradicionalna godišnja akcija i aktivnost posvećena djeci koja svojim programskim sadržajima i akcijama privlači sve više djece i odraslih te će s više aktivnosti trajati do 6. listopada.

Na današnjoj promociji, o vrijednosti i značaju knjige, kao i autorskog stvaralaštva na djeci prihvatljiv način su govorili Monika Lucić Fider, ravnateljica knjižnice i sam autor koji je naglasio da je i on prije puno, puno godina pohađao ovaj dječji vrtić, samo tada drugačijeg izgleda.

Na stotinjak stranice, u tri poglavlja knjiga donosi 60-tak pjesama  nastalih unazad desetak godina, uredne rime i ritma, tematski najčešće povezane sa životinjama koje imaju ljudske sposobnosti i način života te su tako prihvatljive djeci. Dio likova o kojima Starek piše su stvarna djeca iz našeg okruženja. Pored toga  autor poezije je i sam autor desetak ilustracija učinjene tehnikom olovke.

Knjiga je tiskana, uz financiranje Grada Pakraca u nakladi od 300 komada koji će najvećim dijelom završiti u dječjem vrtiću, osnovnoj školi i gradskoj knjižnici.

Promociju koju su glazbeno učinili svestranijom i svečanijom su uveličali učenici OGŠ Pakrac Staša Kukić (flauta) i Leon Kaurin (harmonika), Tena Badrov (violina) i Sven Andričić (harmonika), a uzvanike među kojima je bio i dogradonačelnik Marijan Širac je pozdravila ravnateljica Višnja Klobučar.

Aktivnosti u sklopu Dječjeg tjedna se nastavljaju 3. listopada u Gradskoj knjižnici Pakrac s početkom u 17 sati kada će najmlađi moći sudjelovati na pričaonici i radionici, dok će subota 5. listopada s početkom u 11 sati biti rezervirana za događaj “Tragom Jankovića” kroz koji će se pokušati oživjeti povijest ove obitelji i vrijeme njihova življenja na ovom Od jučer pa do kraja tjedna u Osnovnoj školi braće Radića Pakrac je postavljena izložba na temu „Prava djece“, a tijekom tjedna učitelji i djeca će nakratko zamijeniti uloge.

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email