DJEČJI TJEDAN Održana radionica na temu dječjih prava

DJEČJI TJEDAN Održana radionica na temu dječjih prava

U organizaciji Kulturno-prosvjetnog društva „Sloga“, a povodom obilježavanja Dječjeg tjedna i Međunarodnog dana djeteta, jučer je u Hrvatskom domu „Dr. Franjo Tuđman“ održana pričaonica, radionica i igraonica za djecu.

U jednosatnom druženju, pod vodstvom članica „Sloge“ Dubravke Špančić i Snježane Kligl, petnaestero prisutne djece u pratnji roditelja sudjelovalo je u pogađanju likova iz bajki Hansa Christiana Andersena, interpretativnom te izražajnom čitanju. Postavljena su im poticajna pitanja za reakciju, kao i usmeno izražavanje dojmova nakon pročitane priče „Djevojčica sa šibicama“.

Radionica je održana s ciljem upoznavanja djece s osnovnim dječjim pravima, ohrabrivanja na izražavanje mišljenja i emocija, izvođenje pouka i zaključaka te raspoznavanja zdravih životnih vrijednosti od loših. Isto tako, razgovaralo se o položaju djece u cijelom svijetu te nepravdi koju proživljavaju kao jednako dobra i nevina. To je otvorilo temu UNICEF-a, kao organizacije koja ima zadatak brinuti o djeci cijeloga svijeta, i Konvencije o pravima djeteta, a sve na način razumljiv dobi sudionika.

Nakon radionice, djeca su imala priliku u kino dvorani Hrvatskog doma pogledati hrvatski film za djecu „Koko i duhovi“.

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email