Dani češke kulture: Češka tradicija u Prekopakri

Dani češke kulture: Češka tradicija u Prekopakri

Izložbom ručnih radova, starih zanata, prezentacijom izvornih čeških specijaliteta te kulturno – umjetničkim programom završena je večeras u Češkom domu u Prekopakri središnja manifestacija Dana češke kulture koju je organizirala prekopakranska beseda u suradnji s Savezom čeha RH, Vijećem češke nacionalne manjine Grada Pakraca, a pod pokroviteljstvom savjeta za nacionalne manjine RH.

DSC_5014

Češka beseda Prekopakra kroz godinu gostuje na brojnim folklornim i kulturnim manifestacijama, a Dani češke kulture imaju posebno mjesto u njihovom kalendaru zbivanja, jer to je prilika da bogatstvo svojih običaja pokažu svojim sumještanima i gostima.

Na Danima češke kulture u Prekopakri prikazan je samo mali dio izvornih običaja ove hrvatske nacionalne manjine, gdje su svojim izložbenim štandovima gostovali i članovi beseda okolnih gradova, moglo se isprobati čeških specijaliteta uz razgledavanje prezentaciju unikatnih ručnih radova.

DSC_5026

Kulturno – umjetnički program otvorili su domaćini i to oni najmlađi, dječja folklorna skupina Češke besede Prekopakra te odrasli članovi, a izvornim češkim pjesmama i plesovima gledatelje su počastili i članovi beseda iz Grubišnog Polja, Ivanovog Sela i Jazvenika. Okupljene goste i prijatelje pozdravio je Antun Roček, predsjednik Češke besede Prekopakra, zahvalivši svima na sudjelovanju u ovoj manifestaciji, a kulturno – umjetničkom programu nazočile su i pakračka gradonačelnica Anamarija Blažević te Libuša Stranjik, predsjednica Savez Čeha u Republici Hrvatskoj.

DSC_4996

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email