DANAS U PRODAJI Novi broj Pakračkog lista

DANAS U PRODAJI Novi broj Pakračkog lista

Danas poslijepodne na našim prodajnim mjestima u Pakracu i Lipiku možete kupiti novi 560. broj Pakračkog lista u kojem možete pročitati:

PRIČA S NASLOVNE STRANE: PRORAČUN GRADA ZA 2019.

Građani sve više izravni proračunski korisnici

Uobičajeno Gradsko vijeće je na svojoj posljednjoj godišnjoj sjednici u prosincu usvojilo proračun kojima će se financirati gradske aktivnosti u ovoj godini. Ranijih godina smo se, analizirajući proračun, uglavnom bavili sredstvima koje su namijenjene kapitalnim investicijama, održavanjima infrastrukture ili distribucijom između prosvjete i socijale,   raznih udruga, kulture, sporta, vatrogastva i slično. Ovaj put pristupamo drugačije i analiziramo koji dio i za koje namjene će novac iz proračuna biti izravno transferiran nazad na račune poreznih obveznika jer smo uočili da je, zahvaljujući raznim demografskim programima, natječajima i javnim pozivima, ta proračunska stavka značajno u porastu.  Piše Darko Baronica.

INTERVJU: ANTUN GIACOBI, PREDSJEDNIK LOVAČKE UDRUGE „PSUNJ“

Lovstvo je društveno korisno, ali pojedincu jako skupo

U ovo doba godine provode se intenzivne lovačke aktivnosti, kako u lovu tako i u prihrani divljači. Posljednjih godina naših pet lovačkih društava u mnogome je unaprijedilo svoje objekte, bilo da se radi o lovačkim domovima, bilo gospodarskim objektima, poput čeka, hranilišta i slično. O stanju lovstva, nemaloj cijeni tog hobija, zakonskoj regulativi koja je vrlo živa, razgovarali smo s Antunom Giacobijem, predsjednikom jednog od najvećih naših lovačkih društava, Lovačke udruge „Psunj“.

PROSVJETNE USTANOVE

U učionicama se izmjenjuju majstori i učenici

Ranijih godina od predbožićnih blagdana pa do polovine siječnja vladao je mir u učionicama pakračkih prosvjetnih ustanova namijenjenoj djeci predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta. No ove godine nije bilo tako. Zaposjeli su ih majstori, kako u matičnoj zgradi pakračke osnovne škole, tako i u vrtićkoj zgradi u Prekopakri. Mada termin za građevinare u siječnju nije baš najsretnije godišnje razdoblje, radovi su se intenzivirali na realizaciji dugo pripremanih projekata višemilijunske vrijednosti koji će rezultirati do ljeta značajnim poboljšanim materijalnim uvjetima, ali i reorganizacijom dosadašnjeg načina rada. S jedne strane, kada se sve ovo završi rezultirat će produženjem rada vrtića u popodnevnoj  smjeni. S druge strane prekopakranski osnovci će svi u jednosmjensku nastavu. Obitelji koje imaju djecu u tim ustanovama najbolje znaju koje će im ove novine omogućiti promjene na bolje, a sve skupa nas treba radovati da se s tim podizanjem standarda približavamo većim sredinama.   Stoga, ma koliko sadašnja situacija trenutno komplicira korištenje prostora ovih ustanova, treba ih pozdraviti. 

DOM ZDRAVLJA PAKRAC:  Uređenju prostora i novim uređajima 1,1 milijun kuna

OBNOVA TRGA BANA JELAČIĆA U PAKRACU: Radovi kreću u ožujku

ENERGETSKA OBNOVA STAMBENIH ZGRADA: Izvođači još na sedam zgrada

REFORMA VODNOG GOSPODARSTVA: Mali lokalci spajaju se u regionalnog distributera

BRUNO SKALNIK, VODITELJ POLJOPRIVREDNE ZADRUGE „VOĆKO“: Prerada voća i dalje primarna, vlastiti proizvodi polako pronalaze tržište

U PROŠLOJ GODINI: Rođeno 72, umrlo 114 Pakračana

STATISTIKA POLICIJE: Lani registriran 1371 novi automobil

DOMOVINSKI RAT: Komemoracije u Brusniku i na Bučju

KULTURA: U Hrvatskom domu dva kazališna projekta

NAŠI SUGRAĐANI: 50 GODINA BRAKA MIRE I VINKA MAJORA: Unučad – šlag na životnoj torti

RETROVIZOR – SIJEČANJ 2009. : Rusi prijetili obustavom plina, nama plin prisjeo

KUGLANJE 1.B HKL: Odličan start KK Pakraca

Sve to pročitajte u NOVOM BROJU PAKRAČKOG LISTA kojeg možete kupiti već danas na sljedećim lokacijama:  MLIN I PEKARE (Hrvatskih velikana, Strossmayerova, Matije Gupca, Prekopakra), KTC, TO KRNDIJA.

U Lipiku naše novine možete kupiti u trgovinama MLIN I PEKARE (Slavonska ulica).

 

 

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email