OD DANAS: Dvoranom upravlja Sportska zajednica

OD DANAS: Dvoranom upravlja Sportska zajednica

Gradskom sportskom dvoranom Pakrac od danas, umjesto Poduzetničkog centra Pakrac, upravlja Sportska zajednica Grada Pakraca.  Time su realizirani planovi koji su postojali još u proljeće 2014. godine da tada osnovana Sportska zajednica preuzme upravljanje pakračkim sportskim objektima. Do sada je upravljala s gradskom kuglanom.

Preuzimajući dvoranu Sportska zajednica, kojoj predsjedava Sadmir Delihodžić, preuzela je i četiri zaposlenika u dvorani: po dva domara i dvije čistačice.

Za korisnike se ništa neće mijenjati, ističe gradonačelnica Anamarija Blažević. Dvorana će i dalje prvenstveno biti namijenjena za potrebu pakračkih prosvjetnih ustanova, pakračkih sportskih klubova i rekreativaca, uz mogućnost tržišnog najma pratećih poslovnih prostora, a sadašnjim zakupoprimcima će biti ponuđen produžetak ugovora o najmu s novim najmodavcem. Poslovanje na godišnjoj razini bi trebalo biti organizirano na bazi samofinanciranja.

U  dijelu administrativnog prostora u sjevernom krilu dvorane nalazit će se sjedište Sportske zajednice gdje će svakodnevno raditi profesionalni tajnik Denis Relota.

Pakračka sportska dvorana, nakon višegodišnje gradnje je završena 2003. godine. U startu je, za razliku od lipičke i još brojnih dvorana u Hrvatskoj, zamišljena kao gradska, a ne školska dvorana  pa je tako od početka u vlasništvu Grada Pakraca koji ju svojim tvrtkama povjerava na upravljanje. Prvi upravitelj je bila tvrtka „Ban“ koja je nakon nekoliko godina neuspješnog poslovanja na području graditeljstva i ugostiteljstva  likvidirana. Upravljanje dvoranom je preuzeo Poduzetnički centar Pakrac, pa je tako Sportska zajednica u njenoj trinaestogodišnjoj povijesti treći upravitelj.

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email