DAN ŽUPANIJE Osnovnoj glazbenoj školi uručena 1. Povelja zahvalnosti

DAN ŽUPANIJE Osnovnoj glazbenoj školi uručena 1. Povelja zahvalnosti

Na nedavnom obilježavanju Dana Požeško – slavonske županije održanom 21. travnja u Požegi pakračkoj Osnovnoj glazbenoj školi dodijeljena je Povelja zahvalnosti – priznanje koje se po prvi put dodjeljuje i u našoj županiji, a postat će tradicionalno.

Priznanje je u ime OGŠ primila ravnateljica Alfreda Petani Grafina koja nije krila zadovoljstvo: „Ponosna sam jer to je priznanje našem dosadašnjem radu, motiv više za budućnost, ali i putokaz kojim smjerom dalje ići. Sretna sam da smo baš mi premijerni dobitnici nagrade koja se dodjeljuje po prvi puta, a lijepo je i poslušati pohvale za rad, pogotovo kad stižu od župana Alojza Tomaševića, ali i premijera RH Andreja Plenkovića“. Petani Grafina zahvaljuje i Gradu Pakracu na kandidaturi, dodajući da je posebno zadovoljstvo biti prepoznat u sredini u kojoj radiš i živiš.

Povelja zahvalnosti, naime, rezultat je kandidature Grada Pakraca prema Županiji, preciznije gradonačelnice Anamarije Blažević koja se u obrazloženju osvrnula na višegodišnji uspješan rad glazbene škole osnovane u rujnu 1996. godine, te njeno aktivno sudjelovanje u kulturnom i društvenom životu Pakraca.

Škola je organizator kulturnih događaja na našem području preko ministarstva kulture, te suradnje sa stranim kulturnim centrima i veleposlanstvima u Hrvatskoj. Tradicionalno održavaju koncerte za Božić, Valentinovo, Maskirni koncert, Dan Europe, koncert filmske glazbe, te završni koncert u sklopu “Pakračkog ljeta”. Dobitnicu su volonterske nagrade “Otisak srca” zaklade za razvoj civilnog društva za projekt “Raspjevane latice” u suradnji sa udrugom “Latica”, te godišnje volonterske nagrade za doprinos volontiranju od strane Volonterskog centra Osijek. Među rijetkim glazbenim školama u Hrvatskoj su u sustavu e-dnevnika. 2004. godine su nagrađeni nagradom Pečat Grada Pakraca za izuzetan doprinos u duhovnom i materijalnom razvoju Grada. U školi se istaknuo Tamburaški orkestar Pakrac, vokalna skupina “Contesse”, s odnedavno i ženskim tamburaškim sastavom“, stoji u obrazloženju koje je očito bilo više nego dovoljno da u Pakrac dođe ovo poticajno priznanje.

 

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email