DAN SJEĆANJA U PAKRACU: Stotinu lampiona svijetlilo za Vukovar

DAN SJEĆANJA U PAKRACU: Stotinu lampiona svijetlilo za Vukovar

Sinoć je u organizaciji Zajednica žena „Katarina Zrinski“ Pakrac i Udruga hrvatske policije branitelja Pakraca i Lipika i u Pakracu održano uobičajeno sjećanje na sve žrtve Vukovara, Škabrnje i Domovinskog rata koje je ipak, za razliku od prijašnjih godina, zbog epidemioloških mjera održana nešto skraćenim sadržajem.

Program sjećanja započet je u pakračkoj župnoj crkvi Svetom misom koju je predvodio pakrački župnik Jozo Zorić.  Nakon toga ova prigodna komemorativna manifestacija je nastavljena  paljenjem lampiona na stubištu crkve Uznesenja Blažene Djevice Marije i kod spomen-obilježja poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu na Trgu bana Josipa Jelačića.  Zbog epidemioloških mjera, ali i prisutnih gradilišta izostalo je prijašnjih godina uobičajeno paljenje lampiona duž glavne pakračke Ulice hrvatskih velikana i Trga dr. Franje Tuđmana.

Učenici područne škole u Prekopakri lampione su zapalili na trgu ispred svoje školske zgrade.

Hrvatski sabor donio je 29. listopada prošle godine  Odluku o proglašenju 18. studenog kao Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine, kako bi se dostojanstveno i primjereno odala počast svim sudionicima obrane Vukovara, grada – simbola hrvatske slobode, uslijed čega je danas za većinu neradni dan.

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email