UZ DAN POLICIJE: Vrtićanci posjetili pakračku policijsku postaju

UZ DAN POLICIJE: Vrtićanci posjetili pakračku policijsku postaju

Povodom Dana policije koji se obilježava 29. rujna, naši su najmlađi sugrađani, polaznici pakračkog dječjeg vrtića Maslačak, već tradicionalno posjetili policijsku stanicu gdje su upoznati s načinom rada naših policajaca. Njihovi domaćini, kontakt policajci Darko Major i Darko Demartini, jednostavnim su rječnikom primjerenim njihovoj dobi, dočarali svoj radni dan i upoznali ih sa sadržajima policijske postaje te policijskim voznim parkom. Osim dojmljivog razgledanja zatvora u sklopu stanice, mališani su najviše interesa pokazali ispred postaje gdje su razgledali vozni park, a oni najhrabriji su probali kakav je to osjećaj sjesti za upravljač pravog policijskog motora i upaliti sirenu.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

„Najviše oduševljenja izazvala je vožnja u policijskoj marici“, priča Demartini „ali, tako je svake godine, to djecu valjda najviše impresionira“. Složit ćemo se, bolje i sada nego u kasnijoj životnoj dobi… Posjet policiji zadovoljna dječica su završila bogatija za bombon i lizalicu, dar pakračkih “bobija”.

Major i Demartini naglašavaju aktivnosti policije u prometnoj prevenciji i kod osnovnoškolaca, pa ističu radni posjet svim školama s područja Pakraca i Lipika gdje su sa prvašićima, novim sudionicima u prometu, početkom rujna odradili kratak program o osnovama ponašanja u prometu.

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email