DAN POLICIJE Policajci posjetili pakračke dječje vrtiće

DAN POLICIJE Policajci posjetili pakračke dječje vrtiće

U prigodi obilježavanja Dana policije (29. rujna), u posjet našim najmlađim sugrađanima, polaznicima Dječjeg vrtića „Maslačak“, jutros su stigli policajci Darko Major i Ivan Bosanac kako bi ih upoznali s načinom svoga rada. Policijska postaja Pakrac ovaj susret organizira već tradicionalno iz godine u godinu, a namijenjen je djeci uzrasne dobi od četiri godine do polaska u školu.

Rječnikom primjerenim dječjoj dobi te na prihvatljiv i razumljiv način, nazočni kontakt policajci djeci su pojasnili kako u plavim odorama ne trebaju vidjeti samo osobe koje će ih legitimirati i kazniti, nego nekoga tko im ulijeva osjećaj sigurnosti, pruža zaštitu te pomaže kada je potrebno. Osim toga, cilj im je približiti policiju građanima i zadobiti njihovo povjerenje.

Također, ovom su prigodom djeca imala priliku upoznati dio policijskog voznog parka te ući u policijski kombi, tzv. „maricu“, kao i sjediti na policijskom motociklu, što im je, sudeći po veselju, bio poseban doživljaj.

Pored matičnog, policajci su posjetili i dječje vrtiće u Prekopakri, Badljevini i Donjoj Obriježi, a sljedeći će tjedan isto učiniti i u vrtiću pod Kalvarijom.

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Print this pageEmail this to someone