DAN OTVORENIH VRATA POLICIJE Građanima i učenicima predstavljene policijske službe i njihov rad

DAN OTVORENIH VRATA POLICIJE Građanima i učenicima predstavljene policijske službe i njihov rad

U sklopu promotivnih aktivnosti danas održanih ispred pakračke Gradske sportske dvorane, Policijska uprava Požeško–slavonska organizirala je Dan otvorenih vrata uz sudjelovanje policijskih službenika unutarnjih ustrojstvenih jedinica, a sve u suradnji s djelatnicima HCR.
„Dan otvorenih vrata policije ja aktivnost tijekom koje učenici i građani mogu razgledati opremu koju policijski službenici koriste u svom radu. Primjerice, imamo izložbeni štand na kojem službenici za prevenciju kroz odgovarajući propagandni materijal promoviraju svoje aktivnosti. Pored njih je štand policijskih službenika za obradu kriminaliteta droga. Na njemu se mogu razgledati uzorci najčešćih droga s kojima se policajci susreću prilikom profesionalnih intervencija na našem području. Predstavljamo i kriminalističke tehničare te službu za protueksplozivnu zaštitu, naravno s pripadajućom opremom, doznali smo od Nikoline Janković, glasnogovornice Policijske Uprave požeško-slavonske.


Predstavljajući sudionike izložbenog dana, Janković je posebno naglasila prezentaciju programa Postani policajac koji je u tijeku i ima za cilj poticanje mladih za upis srednjoškolskog obrazovanja, odnosno pristupanja u redove policije (http://pozesko-slavonska.policija.hr//MainPu.aspx?id=278034=)


Osim policijskih predstavnika, aktivni su bili i djelatnici HCR koji su planirali odraditi zanimljiv sastanak s predstavnicima lovačkih društava s našeg područja. Radni dan i prijepodnevni sati onemogućili su da se sastanak održi, no na terenu su ljudi iz HCR ipak imali priliku porazgovarati i savjetovati ponekog predstavnika lovačke populacije.
„S obzirom na to da je oko Pakraca još 21,2 , a Lipika još 2,7 četvornih kilometara minsko sumnjivog područja, već godinama održavamo edukacije lovaca širom Hrvatske kako bi ih podsjetili na oznake minske opasnosti na minsko sumnjivim područjima, kao i to da se suzdrže od rizičnog ponašanja na istim. Zahvaljujući tome od ožujka 2013. godine nemamo stradavanja lovaca, a konkretno u Požeško-slavonskoj županiji stradavanja nema od studenog 2004. godine. Dakle ima smisla i ima rezultata. Puno radimo i razgovaramo i s djecom, kao danas ovdje, i nadamo se da će statistika u budućnosti ostati ovako pozitivna, doznali smo od Mladena Crnkovića iz HCR-a.
Tijekom dana djelatnici HAK-a i policijski službenici su osnovcima održali predavanja u okviru preventivno-edukativnog programa „KLIK“, s ciljem razumijevanja sigurnosti, ali i razvijanja vještine sigurnog ponašanja u prometu. Također, učenicima je omogućeno da na simulatoru i sudara „dožive“ prometne nesreće u kontroliranim uvjetima te uvide važnost korištenja sigurnosnog pojasa.

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email