DAN GRADA PAKRACA – ČETVRTAK Dan gospodarstva, sporta i promocija knjige

DAN GRADA PAKRACA – ČETVRTAK Dan gospodarstva, sporta i promocija knjige

 

U sklopu obilježavanja Dana Grada Pakraca sutra (četvrtak)  je izrazito sadržajan dan u kojem će se održavati po jedna gospodarska, sportska i znanstveno-povijesna manifestacija.

S početkom u 10 sati u konferencijskoj dvorani Poduzetničkog centra Pakrac ova potporna institucija  organizira tradicionalni Dan gospodarstva, a ovogodišnja tema je poljoprivreda. Igor Matek, upravitelj LAG-a Zeleni trokut održat će uvodno predavanje na temu „Pametni i održivi lanci opskrbe hranom i pićem – izazovi EU“. Nakon toga, a prije rasprave,  Elvira Mirković, viša savjetnica za poljoprivredu i poduzetništvo u upravnom odijelu Požeško-slavonske županije, govorit će o aktualnim županijskim potporama u poljoprivredi.

U hotelu „Pakrac“  s početkom u 17 sati okupit će se sportaši i sportski djelatnici, a razlog je uručivanje nogometašu Hajduka Robertu Zanettiju priznanje za najboljeg sportaša Grada Pakraca u 2016. godine, koje su tijekom veljače proveli zajedno Pakrački list i Sportska zajednica Grada Pakraca.

U sklopu svečanosti će biti održan i okrugli stol na temu  mogućnost i potrebe Grada  Pakraca za modernizacijom i izgradnjom sportskih objekata iz fondova Europske unije, a uvodničari  su Denis Relota, tajnik Sportske zajednice i Vladimir Gazić, stručni zaposlenik PCP.

Knjiga o evakuaciji psihijatrije

 S početkom u  18 sati u Srednjoj školi Pakrac bit će održana promocija knjige „Pouke o čovječnosti“ koja obrađuje najhumaniju akciju hrvatskih branitelja u Domovinskom ratu – evakuaciju pakračke psihijatrije krajem rujna  1991. godine.

Autori knjige su dr. Veljko Đorđević, dr. Marija Braš, dr. Jadranka Pavić, novinar Vlado Čutura i Josip Huška – Gonzo, sudionik same akcije.

Knjiga na 140 stranica u boji temeljito obrađuju pripremu i samo provođenje ove vrlo zahtjevne i složene akcije, a posebno vrijedni zapisi su svjedočanstva neposrednih sudionika.

Izdavači su Zagrebački institut za kulturu zdravlja i Grad Pakrac, a o važnosti ove akcije govori i podatak da će  knjiga biti i dio redovne literature na studijima psihijatrije i psihološke medicine. U cilju što bolje promocije same akcije, knjiga „Pouke o čovječnosti“ će uskoro biti prevedena i na engleski jezik.

Predgovore knjizi su  napisali Kolinda Grabar Kitarović, predsjednica RH, brigadni general Tomo Medved, ministar hrvatskih branitelja, dr. sc. Milan Kujundžić, ministar zdravlja te Anamarija Blažević, gradonačelnica Pakraca.

 

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email