DAN DOBROVOLJNIH DARIVATELJA KRVI: Saša Barčan krv dao sto puta

DAN DOBROVOLJNIH DARIVATELJA KRVI: Saša Barčan krv dao sto puta

Dan dobrovoljnih darivatelja krvi u Republici Hrvatskoj se obilježava 25. listopada. Ranijih godina je bila praksa da gradsko društvo HCK u povodu toga okupi lokalne darivatelje krvi i zahvalnicama nagradi one koji su u prethodnoj godini darovali krv po prvi put, odnosno jubilarni 5., 10., 20., 30., 40., 50., 75. i 100. Ove godine ova tradicionalna svečanost u GD CK Pakrac je zbog epidemioloških mjera izostala, odnosno jubilarnim darivateljima će priznanja biti uručena na druge načine.

Povodom toga Danijela Kiš, ravnateljica GD CK Pakrac putem medija je uputila zahvalu u ime svog Društva u kojoj kaže: „Dragi darivatelji krvi, ovim vam putem želimo zahvaliti na svemu što činite, na trudu, ljubavi i humanosti. Cijenimo vašu plemenitost i od srca vam čestitamo 25. listopada, Dan dobrovoljnih davatelja krvi!“ U prilogu je popis ovogodišnjih dobitnika zahvalnica iz kojeg je vidljivo da je lani 21 osoba krv darivala prvi put, 10 osoba deseti put, 7 dvadeset, 6 trideset, tri 40 puta, a Damir Dragišić, Alojz Furlan, Tihomir Lupinski, Josip Valdgoni i Dejan Vondrak su napunili 50 darivanja dok je Saša Barčan lani krv dao stoti put.

U 2019. GD CK Pakrac je u četiri prikupljanja na području Pakraca i Lipika ukupno sakupio 458 doza krvi, a u ovogodišnja tri 317.

U povodu Dana darivatelja krvi, medijskom čestitkom se darivateljima obratio i Robert Markt, izvršni predsjednik i prim. Josip Jelić, predsjednik HCK. U njoj uz zahvalu ističu: „Dragi darivatelji, možete biti iznimno ponosni na činjenicu da ste, pokazujući veliku humanost i čovjekoljublje, omogućili da je RH već preko 40 godina samodostatna u zalihama krvi što znači da se nije dogodila niti jedna situacija da krvi i krvnih pripravaka za sve potrebe zdravstva nije bilo dovoljno. Dajući krv ugradili ste dio sebe u živote drugih ljudi ostavljajući na taj način neizbrisiv trag u njihovim životima. Cijenimo vašu plemenitost i od srca vam čestitamo“.

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email