COOLTURNO LJETO Bogat i sadržajan srpanj za pakračku djecu i mlade

COOLTURNO LJETO Bogat i sadržajan srpanj za pakračku djecu i mlade

Gradska knjižnica Pakrac, Muzej grada Pakraca i Osnovna glazbena škola Pakrac tijekom srpnja organizirali su ljetni program za osnovnoškolce koji se sastoji od niza edukativnih i zabavnih aktivnosti kojima žele obogatiti slobodno ljetno vrijeme najmlađih sugrađana. Za aktivnosti koje će se odvijati naizmjenično u prostoru knjižnice, muzeja i glazbene škole Ministarstvo kulture izdvojilo je 4.000 kuna dok je Grad Pakrac osigurao 5.000 kuna.

Program započinje u ponedjeljak, 1. srpnja, obilaskom starog grada Pakraca i mjesta na kojem se trenutno obavljaju arheološka istraživanja gdje će najmlađi moći saznati sve o nalazištu starog grada, ali i upoznati vrijednu ekipu arheologa. Program će trajati sve do 25. srpnja, a kako su nam rekli organizatori, aktivnosti za djecu su raznovrsne pa svatko može pronaći nešto za sebe, a mogu se uključiti i roditelji.

Tako će primjerice, svakog utorka u Gradskoj knjižnici Pakrac s početkom u 11 sati biti organizirane pričaonice s radionicama za najmlađe dok će svake srijede na istom mjestu s početkom u 11 sati biti organizirana „filmska srijeda“ gdje će najmlađi moći pogledati neke od popularnih animiranih filmova. Uz različite gastro, foto, video i druge radionice, obilaske i igraonice, mali sugrađani koji ne idu u glazbenu školu imat će priliku 4. srpnja s početkom u 11 sati u glazbenoj školi sudjelovati na interaktivnoj slušaonici i instrumentalnoj radionici, a dobre glazbe neće nedostajati i za nešto starije kada će 18. srpnja nakon kulturnog piknika i radionice izrade čokolade biti organizirana „Zvjezdana svirka“ u dvorištu kurije Janković s početkom u 21 sat gdje će za odličnu glazbu biti zaduženi Josip Knežević Nesho i Ivana Parag.

„S programom „Coolturnog ljeta“ krenuli smo prošle godine koji se pokazao izvrsno posjećenim što nam je bila dodatna motivacija da ga ove godine obogatimo i ponudimo djeci kvalitetne sadržaje. Želja nam je da djeca kroz igru i neformalni oblik druženja usvajaju kreativne sadržaje i istovremeno uče, a time naše kulturne ustanove za njih postaju mjesta gdje će se vraćati i posjećivati“, rekla je Jelena Hihlik, ravnateljica Muzeja grada Pakraca.

Istaknula je da će sličan program biti nastavljen i u kolovozu o čemu ćemo na vrijeme najaviti i putem našeg portala.

 

 

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email