Udruga invalida rada Pakrac - Lipik: Cilj ostvarivanje prava svojih članova

Udruga invalida rada Pakrac - Lipik:   Cilj ostvarivanje prava svojih članova

Rad na proširivanju članstva, senzibiliziranju javnosti o problemima invalida rada kao i upoznavanju članova s povlasticama koje ostvaruju bile su neke od najvažnijih aktivnosti članova,  istaknula je u izvješću o radu Udruge invalida rada Pakrac – Lipik u 2015. godini njezina predsjednica Zdenka Lulić na skupštini što je danas održana u prostorima udruge u Cesarčevoj ulici.

Pored toga, organizirali su u Pakracu 7. sportske susrete osoba s invaliditetom, ostvarili dobru suradnju sa sličnim pakračkim udrugama te identičnim udrugama iz regije. U cilju ostvarivanja prava svojih članova sudjelovali su na više seminara, okruglih stolova i radionica te za članstvo organizirali izlete u Donju Stubicu i Mariju Bistricu.

Sve je to ostvareno s oko 24.000 kuna od čega je s po 8.000 kuna prispjelo iz pakračkog i lipičkog proračuna, a 3.000 kuna iz županijskog proračuna.

????????????????????????????????????

Članovi su istaknuli problem prenapučenog parkirališta ispred njihovog objekta koji je predviđen za njihove članove te su se usuglasili kako će se pokušati dogovoriti s Maticom umirovljenika Pakrac – Lipik budući da zajednički dijele dvorišni prostor.

Pohvale radu i aktivnostima članova uputio je Josip Petrač, predsjednik Hrvatskog saveza udruga invalida rada, rekavši kako je jedna od najmanjih, ali najaktivnijih udruga.  Lipički gradonačelnik Vinko Kasana i pakračka gradonačelnica Anamarija Blažević čestitali su na lanjskim aktivnostima i racionalnosti u trošenju sredstava te pozvali da savjete i pomoć u prijavljivanju na natječaju potraže u razvojnim agencijama Pakraca i Lipika.

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email