CIJEPLJENJE PROTIV GRIPE Kod građana veliki interes

CIJEPLJENJE PROTIV GRIPE Kod građana veliki interes

Utorkom i četvrtkom od 8,30 do 10 sati obavlja se cijepljenje protiv gripe u ambulanti Zavoda za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije u zgradi Doma zdravlja Pakrac. Sudeći prema današnjoj gužvi, kada je i prije početka cijepljenja čekaonica bila prepuna, interes je vrlo velik. I prošloga četvrtka, prvog dana ovogodišnjeg cijepljenja, bilo je više od 50 pacijenata, potvrdio nam je dr. Ante Vitalija, voditelj Službe epidemiologije Zavoda za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije, a već mu se javljaju i liječnici obiteljske medicine sa zahtjevima za dodatno cjepivo jer su im prošloga tjedna distribuirane zalihe pri kraju.

No razloga za paniku nema jer su već naručene dodatne količine u odnosu na početnih 6000 doza cjepiva koje su stigle u našu županiju namijenjenog zaštiti od tipova virusa koji se očekuju u ovoj sezoni. Koristi se sezonsko cjepivo, a u njegovom su sastavu inaktivirani sojevi virusa A (H1N1), A (H3N2) i dva soja virusa B odnosno četverovalentno cjepivo.

Cijepiti se može kod svog obiteljskog liječnika i u ambulanti navedenog Zavoda. Preporučeno je u prvom redu starijim osobama, životne dobi 65 godina i stariji, kroničnim bolesnicima bez obzira na dob, zdravstvenim djelatnicima, štićenicima i djelatnicima domova za starije, odraslima i djeci s kroničnim bolestima metabolizma (uključujući dijabetes mellitus), bolesti bubrega, oštećenja imunog sustava.

Interes građana za cijepljenje protiv gripe bio je i lani velik o čemu  govori podatak da su krajem studenog prošle godine sve 5552 doze koje su za našu županiju došle u Zavod i raspodijeljene ambulantama obiteljske medicine bile potrošene te je Zavod zatražio i dobio dodatnih 720 doza cjepiva.

 

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email