CENTAR ZA SOC. SKRB PAKRAC: Na našem području najpotrebniji udomitelji za djecu

CENTAR ZA SOC. SKRB PAKRAC:  Na našem području najpotrebniji udomitelji za djecu

Udomiteljstvo kao oblik skrbi izvan vlastite obitelji kojim se djetetu ili odrasloj osobi osigurava smještaj i skrb u udomiteljskoj obitelji, ali prije svega jednog od najhumanijih zanimanja, djelatnice pakračkog Centra za socijalnu skrb danas promotivnim štandom na Trgu dr. Franje Tuđmana u Pakracu predstavljaju sugrađanima.

„Zakon o udomiteljstvu razlikuje tradicionalno, specijalizirano, hitno i povremeno udomiteljstvo, a na našem području najzastupljenije je tradicionalno, pa tako na području mjesne nadležnosti Centra za socijalnu skrb u ovom trenutku imamo 11 udomiteljskih obitelji od kojih su dvije srodničke, a od kategorija korisnika najzastupljenije su stare i nemoćne osobe“, rekla nam je Melanija Svjetličić, socijalna radnica u pakračkom Centru za socijalnu skrb dodavši kako je na našem području trenutno najpotrebnije udomiteljstvo koje podrazumijeva skrb o djeci i mladeži.

Onaj tko želi biti udomitelj, između ostalog osim punoljetnosti, poslovne i zdravstvene sposobnosti, mora imati sposobnosti za potrebnu skrb o korisnicima, njihovu zaštitu, čuvanje, njegu, odgoj i zadovoljavanje drugih potreba, imati propisane stambene i materijalne uvjete za obavljanje udomiteljstva, a za dobivanje dozvole za obavljanje udomiteljstva nadležan je Centar za socijalnu skrb.

„Iako ponekad udomiteljstvo zna biti teško i zahtjevno, ono je svakako jedno od najplemenitijih oblika pomoći osobi u potrebi jer udomitelj daje cijelog sebe u zadovoljavanju svih korisnikovih potreba, a što je odlika kojoj bi svatko od nas trebao težiti. Ovom prilikom željeli bi se zahvaliti našim udomiteljima na predanom radu i trudu, sa željom za daljnjom suradnjom i povjerenjem“, dodala je Svjetličić.

Sve potrebne informacije građani mogu dobiti svakim radnim danom od 7 do 15 sati u prostorijama Centra za socijalnu skrb Pakrac gdje će stručne radnice Tima za udomiteljstvo vrlo rado odgovoriti na sva pitanja.

 

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email