BOLNICA PAKRAC Potvrđen status “Rodilište – prijatelj djece”

BOLNICA PAKRAC Potvrđen status “Rodilište – prijatelj djece”

Općoj  županijskoj bolnici Pakrac i bolnici hrvatskih veterana  posljednjeg tjedna studenog uručene su u Ministarstvu  zdravstva dvije službene potvrde i priznanja o zadovoljavanju kriterija kvalitete.

Najprije 21. studenoga su u Ministarstvu zdravstva objavljeni rezultati vanjske procjene pokazatelja DLI6 koji se provodi u sklopu Programa poboljšanja kvalitete i djelotvornosti pružanja zdravstvenih usluga vezano uz zajam Svjetske banke. Vrednovanje je obavljeno, osim u pakračkoj bolnici, još u  32 akutne bolničke zdravstvene ustanove u razdoblju od 29. svibnja do 19. srpnja 2019. godine. Na svečanosti u Ministarstvu predstavnicima bolnica (na stranicama Ministarstva ne kaže se koliko) uručena je  potvrda o  zadovoljavanju  potrebnih kriterija  uspostavljenosti sustava kvalitete zdravstvene zaštite, a primila je je i Ivana Žili, pomoćnica ravnateljice za kvalitetu.

Nadalje, 27. studenog Općoj županijskoj bolnici Pakrac i bolnici hrvatskih veterana  uručeno je priznanje za uspješno provedenu reocjenu u programu „Rodilište-prijatelj djece“.

Program „Rodilište-prijatelj djece“ je globalna inicijativa Svjetske zdravstvene organizacije i UNICEF-a, u koju se Republika Hrvatska uključila 1993. godine s ciljem zaštite, promicanja i podrške dojenju, a pakračka bolnica je taj status prvi put dobila u studenom 2011. godine. Od tada ove godine je prvi put Ministarstvo obavilo ponovno utvrđivanje ocjene ispunjava li rodilište pakračke bolnice uvjete (10 stručnih i etičkih kriterija). Od 31 rodilišta u Hrvatskoj status i priznanje je dobilo deset, dok su ostala ili u postupku ili se nisu niti kandidirala.

Svečanoj dodjeli priznanja za obnovljen naziv „Rodilište-prijatelj djece“ u srijedu u Ministarstvu uz nazočnost državnog tajnika prim. Željka Plazonića,  predstojnice Ureda UNICEF-a za Hrvatsku Regine M. Castillo, prim. Anite Pavičić Bošnjak, voditeljice Odjela za podršku dojenju Banke Humanoga mlijeka KBC Zagreb i dr. Sanje Predavec,  voditeljice Službe za organizaciju primarne zdravstvene zaštite,  predstavnicima deset rodilišta su uručena priznanja o obnovi naziva „Rodilište-prijatelj djece“:  OŽB Vukovar i bolnice hrvatskih veterana, OB Zabok i bolnice hrvatskih veterana, OŽB Našice, OŽB Požega, OŽB Pakrac i bolnice hrvatskih veterana, OB Pula, OB „Dr. Ivo Pedišić“ Sisak, DZ Metković, OB Dubrovnik i OB i bolnice branitelja Domovinskog rata Ogulin.

 

 

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email