BOLNICA PAKRAC Brojčano i stručno kadrovsko osnaženje

BOLNICA PAKRAC Brojčano i stručno kadrovsko osnaženje

Opća županijska bolnica Pakrac i bolnica hrvatskih veterana unazad dva tjedna je kadrovski ojačala. Iz Osijeka je krajem prošlog mjeseca stigao mladi liječnik koji će uskoro krenuti na specijalizaciju iz radiologije. Upravo danas će započeti na pola radnog vremena rad u pakračkoj bolnici umirovljeni liječnik, specijalist anesteziolog tako da pakračka bolnica sada „u pogonu“ ima 38 liječnika.

Druga dobra kadrovska vijest je da su neki specijalisti iskoristili pravo nakon dugogodišnjeg specijalističkog rada  i različitih formi stručnog usavršavanja i zatražili do nadležnih tijela status subspecijaliste čime su proširili svoje dijagnostičke i terapijske ovlasti. Kod nekih dugogodišnjih pakračkih specijalista taj postupak je u tijeku.

Nakon što je Bolnica zimus potpisala  ugovor s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost o energetskoj obnovi glavne bolničke zgrade vrijedan 13,3 milijuna kuna nekidan je napravljen korak dalje u njenoj realizaciji. Potpisanim ugovorom  Fond se obvezao financirati od ukupne vrijednosti 8 milijuna kuna. Za 80 posto preostalog iznosa, kakva je bila praksa u sličnim ranijim projektima, ovog tjedna su se kandidirali u nedavno objavljenom natječaju Ministarstva regionalnog razvoja i europskih fondova i nadaju se pozitivnom odgovoru,  kaže ravnateljica Marina Major.

 

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Print this pageEmail this to someone