BOLNICA LIPIK: U siječnju rekordan broj pacijenata

BOLNICA LIPIK: U siječnju rekordan broj pacijenata

Vrlo dobro je godina počela za Specijalnu bolnicu za medicinsku rehabilitaciju Lipik jer siječanj obara sve rekorde po broju noćenja pacijenata koji sami plaćaju boravak u ovim toplicama.

S 11. siječnjem je bilo 132 pacijenta koji sami plaćaju boravak te točno stotinu s uputnicom HZZO-a, a prema rezervacijama rekordan će  biti 19. siječnja kada će na bolničkom liječenju biti  ukupno 268 pacijenata što je čak osam više od službenog broja kreveta što je moguće zahvaljujući apartmanima u Ankinom dvoru. Od tog broja čak 154 će biti pacijenti s osobnim plaćanjem, što je najveći broj od 1992. godine. Tako će uvelike biti nadmašen i lanjski siječanj kada je bilo 2100 pacijenata s privatnim plaćanjem, a ove godine ih očekuju u tom mjesecu 3.100.

To je posljedica dvije vrlo dobre stvari koje su obilježili rad u bolnici lani i preklani. Popravljen je standard smještajnih kapaciteta, a za ovakvu dobru posjećenost uvelike ima zaslugu pokretanje marketinškog odjela koji je razvio sustav marketinških i promidžbenih akcija. Tako je u prosincu i siječnju u tijeku akcija 20 posto popusta na smještaj za pacijente s privatnim plaćanjem. Najjeftiniji pansion u dvokrevetnim sobama za umirovljenika tako umjesto 190 kuna košta 153. Nadalje kroz marketinške akcije ciljano se „gađaju“ pojedine skupine što je osiguralo da od lani u bolnicu o svom trošku po pitanju smještaja, ali s  uputnicom HZZO-a za terapije, dolaze organizirano skupine iz umirovljeničkih udruga odakle inače rjeđe dolaze pacijenti u Lipik, iz Zagreba, ali i s mora poput Vodica i Makarske. Ono što posebno veseli, naglašava ravnatelj Darko Kelemen, je da su neke od njih najavile dolazak i ove godine što znači da su bili zadovoljni s onim što su dobili za svoje novce. To ne čudi kaže Kelemen, kada se zna da je lani na uobičajenoj anketi koju  provodi Zavod za ispitivanje kvalitete u zdravstvu na nasumce odabranih 130 pacijenata prosječna ocjena bolnice bila 4,8, odnosno čak 80 posto  ih je ocijenilo bolnicu s ocjenom 5, a 18 posto ocjenom 4, pri čemu su najviše ocjene za sektor usluge u zdravstvu i čistoća.

U 2016. godini je bolnica zabilježila 20.500 pansiona s privatnim plaćanjem, a prema ovogodišnjim rezervacijama tijekom siječnja i veljače će ostvariti četvrtinu te brojke, tako da se Kelemen nada da će taj rekord ove godine biti nadmašen.

Inače s uputnicom HZZO-a se sada čeka na smještaj u bolnicu 2 do 3 mjeseca, a za ambulantni pregled kod specijaliste fizijatra oko 3 mjeseca. Za privatno plaćanje rokovi su znatno kraći.

 

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email