BOLNICA LIPIK: Dr. Časar Rovazdi i dr. Vidović postali primarijusi

BOLNICA LIPIK: Dr. Časar Rovazdi i dr. Vidović postali primarijusi

Dr. med. Merisanda Časar Rovazdi i dr. med. Viktor Vidović, liječnici Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Lipik, krajem rujna su stekli titulu primarijusa koju dodjeljuje povjerenstvo pri Ministarstvu zdravlja liječnicima specijalistima s 10-godišnjim radnim iskustvom s obzirom na doprinos unaprjeđenju struke uvođenjem ili primjenom metoda u dijagnostici, liječenju ili rehabilitaciji te njegovanja medicinske i etike, nesebičnosti i humanosti u odnosu prema pacijentima i suradnicima, uspješnosti rada na stručnom uzdizanju zdravstvenih radnika  i uspješnosti stručno-publicističkog opusa.

Nakon dr. Senke Rendulić Slivar koja je titulu dobila 2011.godine, Bolnica Lipik sada ima 3 primarijusa.

Kelemen: Nama na ponos, pacijentima na korist

Ovo je njihov osobni uspjeh, ali radost i nama. Imenovanja su važna za struku, djelatnost, bolnicu. Sada na 10 liječnika specijaliste imamo tri primarijusa, jednog doktora znanosti i jedan doktorat u pripremi. Dokaz je to da smo poticajna sredina za edukaciju i usavršavanje, dokaz naše orijentacije na izvrsnost, sve skupa nama na ponos, pacijentima na korist, rekao je ravnatelj Darko Kelemen na svečanosti upriličenoj danas poslijepodne u Bolnici.

Obraćajući se novi lipički primarijusi su istaknuli zahvalnost  kolegama koji su sudjelovali u istraživanjima, posebice prim. dr. sc. Senki Rendulić Slivar i dr. Otu Kramlu, ali i pacijentima, a najviše obiteljima na podršci, kao i ravnatelju Kelemenu  na zalaganju za razvoj ustanove što im je otvorilo vrata suradnje s vodećim hrvatskim imenima iz područja neurologije.

????????????????????????????????????

„Radove smo počeli pisati da bi medicinsku javnost upoznali s problemima s kojima se susreću naši pacijenti, u rad udruga smo se uključili s ciljem poboljšanja  zdravstvene zaštite tih ljudi, svojim radom smo nastojali afirmirati rad naše ustanove“, kaže se u njihovom zajedničkom priopćenju.

Što se tiče stručne budućnosti, svi planovi i nadalje su im vezani uz lipičku bolnicu te planiraju daljnje usavršavanje u smislu subspecijalizacije u neurologiji kao i nastavak edukativnog i znanstvenog rada.

Kako je rekao ravnatelj Kelemen titula primarijusa će im plaću povećati simbolično.

????????????????????????????????????

Prim. Merisanda Časar Rovazdi, dr. med., specijalista neurologije  se zaposlila u Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Lipik 1997. godine. Nakon položenog specijalističkog ispita iz neurologije 2003. godine, vraća se u ustanovu i radi kao voditelj odjela za rehabilitaciju teško pokretnih i nepokretnih pacijenata nakon cerebrovaskularnog inzulta, oboljelih od multiple skleroze i drugih neuroloških bolesti.

Uz ovo radi na poslovima specijaliste neurologa u  neurološkoj ambulanti, konzilijarnim pregledima hospitaliziranih bolesnika na drugim odjelima, a od 2006. u EMNG kabinetu.

Dr. Časar Rovazdi bila je u mandatu 2009.-2013. zamjenica predsjednika Upravnog vijeća SB Lipik, dugogodišnja je članica Stručnog vijeća Specijalne bolnice Lipik te predsjednica Povjerenstva za lijekove.

????????????????????????????????????

Prim. Viktor Vidović, dr. med., specijalista neurologije se zaposlio u Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Lipik 2011. godine, na poslovima specijaliste neurologa u  neurološkoj ambulanti, EMNG kabinetu i konzilijarnim pregledima hospitaliziranih bolesnika.

Dva puta je  bio Dr. Vidović je član Povjerenstva za kvalitetu,  voditelj Odjela neurološke dijagnostike i član Stručnog vijeća Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Lipik.

Oboje su kao članovi stručnog vijeća bolnice bili dio bolničkog tima koji je uspostavio suradnju sa  Medicinskim fakultetom Sveučilišta u Osijeku te je Bolnica Lipik postala suradna ustanova Medicinskog fakulteta u Osijeku. Također su oboje članovi  organizacijskog odbora stručnih skupova održanih u Specijalnoj bolnici  Lipik (V. i VI. Balneološki skup „Dr. Ivan Šreter“), na kojima su sudjelovali i kao predavači, tek je dio opisa stručnog i znanstvenog rada kojim Bolnica daje preporuku za njihovo imenovanje u status primarijusa.

Pravilnik o mjerilima za priznavanje naziva primarijusa Ministarstva zdravlja pored ostalog nalaže slijedeće kriterije:  uspješnost desetogodišnjeg specijalističkog rada s obzirom na doprinos unapređenju struke; uspješnost rada na stručnom uzdizanju zdravstvenih radnika; uspješnost stručno-publicističkog rada: najmanje 10 stručnih i/ili znanstvenih radova u stručnim knjigama i drugim publikacijama, a od kojih najmanje 5 u međunarodnim indeksnim publikacijama; uspješnost u obavljanju dužnosti i obaveza kao član stručnih i strukovnih udruga i institucija; dosljednost u pridržavanju odredbi kodeksa medicinske etike i deontologije te korektnost u stručnom radu.

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email