BIRAMO NAJBOLJE SPORTAŠE PAKRACA Kandidature čekamo do 10. veljače

BIRAMO NAJBOLJE  SPORTAŠE PAKRACA Kandidature čekamo do 10. veljače

Po 25. put Pakrački list pokreće izbor sportaša godine Grada Pakraca za prethodnu godinu. Kao i posljednje tri  godine partner nam je Sportska zajednica Grada Pakraca koja će osigurati nagradu od tisuću kuna, a List prigodno sportsko priznanje.

Za razliku od prethodnih godina, a na inicijativu lanjskog povjerenstva (Denis Relota, Sadmir Delihodžić ,Tomislav Lukestić, Marijan Prohaska i Dinko Kliček) ovogodišnji izbor bitno će se razlikovati od dosadašnjeg. Ocjena je da smo ga proširili i demokratizirali.  Osim  najboljeg sportaša, proglasit ćemo i najboljeg mladog sportaša (rođenog poslije 1. siječnja 2000. godine) te sportskog djelatnika volontera. Novina je i sam izbor. Više ga neće birati povjerenstvo nego svi klubovi članovi  Sportske zajednice Grada Pakraca.

Način kandidiranja ostaje isti: svaki klub član Sportske zajednice Pakraca do 10. veljače može poslati elektronskim putem, klasičnom poštom ili osobno u uredništvo Lista ili Sportsku zajednicu svog ili tuđeg sportaša (stanovnik Pakraca ili registrirani igrač nekog od pakračkih sportskih klubova) te kratko obrazloženje rezultata i druge  sportske aktivnosti i iskazane kvalitete u 2017. godini za sve tri kategorije (sportaš, mladi sportaš, sportski djelatnik). Od pristiglih kandidatura napravit ćemo glasački listić i meilom poslati u svih 16 klubova da ga popune i vrate do 17. veljače na način da onom kandidatu koga smatraju najboljim dodjele 5 bodova, drugom tri, a trećem bod. Tehnička komisija sastavljena od novinara Lista i Denisa Relote, tajnika Sportske zajednice, će prebrojati glasova, a proglašenje  i uručivanje će biti obavljeno u ožujku u sklopu svečanosti u povodu Dana Grada.

Uslijed iskazanih novina,  postupak iziskuje veću suradnju  nego do sada sportskih klubova što ne bi smjeo biti problem jer tražena suradnja nije zahtjevna,  ne košta i udruge, s obzirom na proračunsko financiranje,  imaju obveze sudjelovati u aktivnostima Zajednice i Grada.

Pakrački sportaši su kao i uvijek u sportu, lani pobjeđivali i gubili pri čemu su ostvareni nekakvi zapaženi rezultati u kuglanju. streličarstvu, nogometu, ribolovu ….. Dio tih dobrih rezultata pripadalo je vrlo mladim sportašima koji su realno teško mogli doći u konkurenciju sa starijim kolegama koji najčešće  po desetak godina čekaju da dođu na red za to priznanje. Takvo priznanje u mladalačkoj dobi bi trebalo biti podstrek za dalji rad. I nagrađenom  i njegovim   vršnjacima.

Jednaka tako sve te pobjede ne bi bilo moguće da u klubovima besplatno marljivo ne rade brojni pojedinci koji organiziraju klub i osiguravaju financijska i tehnička sredstva za njegov rad. Stoga je lani Povjerenstvo smatralo potrebnim da se i među njima istakne najuspješniji.

Kandidata dakle ima. Na klubovima je da predlože najistaknutije. Pobijediti, kao što to obično u sportu biva, može samo jedan u konkurenciji. No već i sama  kandidatura je priznanje i potvrda da je nečiji rad i sportski pristup u okruženju prepoznat. Stoga ovaj poziv u klubovima  nemojte zanemariti.

U 2017. godini je  najbolji sportaš Pakraca bio Roberto Zanetti, tada golman Hajduka. Godinu prije toga  kuglaš Zvonko Gnezda, prije toga nogometaš Adriano Baškiera. Ranijih godina su to bili i rukometaši(ce), ribiči(kinje), streličari, biciklisti, motoristi…., dakle nikada nismo favorizirali niti jedan sport. Stoga su, naročito nakon promjene sustava, i ove godine šanse za sve podjednake.

 

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email