BICIKLISTIČKI ULTRAMARATON “BLAGO ZADRO” Maratonci prošli i kroz Pakrac

BICIKLISTIČKI ULTRAMARATON “BLAGO ZADRO” Maratonci prošli i kroz Pakrac

Povodom  28.obljetnice pogibije i u sjećanje na general-bojnika Blagu Zadru, heroja obrane grada Vukovara,  inicijativom  umirovljenog bojnika Ivice Lozine, pripadnika 4.gardijske brigade HV, i u organizaciji Udruge maratonaca Virovitičko-podravske županije ”Glasnici istine” danas je kroz Pakrac odvožen biciklistički ultramaraton „Blago Zadro“.

Ovaj sportski događaj okupio je 7 biciklista, Pavu Tutenova i Darka Dolovskog iz Slatine, Roberta Kasumovića iz Osijeka, Zdravka Poljaka iz Pitomače, Stipu Leku iz Gruda te Marija Marića iz Mostara, dok logistiku čini Ivica Lozina iz mjesta Slivno, a na današnjoj 8. etapi pridružio im se i Blaž Skender iz Lipika.

Inače, riječ je o biciklističkom ultramaratonu u duljini od 796 kilometara koji je planiran u 10 etapa, a  započeo je 7. listopada iz Ledinca, rodnog mjesta generala Blage Zadre u općini Grude u Bosni i Hercegovini. Cilj biciklista je Vukovar, odnosno Trpinjska cesta ispred Spomen doma hrvatskih branitelja, 16. listopada, na dan pogibije Blaga Zadre u 12 sati kada će biti održan komemorativni skup.

Bicikliste je u Pakracu ispred Doma hrvatskih branitelja dočekala pakračka gradonačelnica Anamarija Blažević zahvalivši im što i sportskim događanjima održavaju sjećanja na vrijednosti Domovinskog rata istaknuvši kako u Pakracu kada obilježavaju obljetnice i komemoracije godina počne i završava s maratoncima koji svake godine dolaze odati počast poginulim braniteljima.

Prije Pakraca biciklisti su posjetili i Lipik te tom prigodom zapalili svijeće na kod spomenika za sve poginule branitelje na Trgu hrvatskih branitelja Lipika.

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email