BICIKLISTIČKI KLUB OBNOVIO RAD U Pakrac se vraćaju biciklistička natjecanja

BICIKLISTIČKI KLUB OBNOVIO RAD U Pakrac se vraćaju biciklistička natjecanja

Nakon dvogodišnje stanke Biciklistički klub „Titan“ je nedavno obnovio rad. Na obnoviteljskoj skupštini prije desetak dana za predsjednika je izabran Darko Škevin, za njegovog zamjenika Vladimir Tessari, a za tajnika Jure Rosić. Kako je pojasnio Rosić, do zastoja u 2017. godini je došlo iz dva razloga: dio članstva se zasitio i umorio, a drugi problem je bio što je šumarija obavljala proredu na području Kalvarije i oko Omanovca koja im je fizički priječila upotrebu brojnih šumskih staza koje su oni prethodnih godina uredili za rekreativne i natjecateljske vožnje.

Stoga se protekle dvije godine po Pakracu vozilo isključivo rekreativno, a dio prijašnjeg članstva je našao neke druge modele natjecanja: Darko i Daliborka Škevin te Tomislav Tessari okrenuli su se više triatlonu (plivanje, biciklizam, trčanje), a Vladimir Tessari je vozio nekada popularnu Slavonsku brdsku biciklističku ligu kao individualac.

BK Titan u vrijeme svoje intenzivne aktivnosti bio je poznat po organizaciji velikih i specifičnih biciklističkih natjecanja koja su znala imati i međunarodni karakter.

Toj navici, mada ne tako intenzivno, vratit će se i ove godine. Na nedavno održanoj skupštini Slavonske brdske biciklističke lige u Orahovici, s obzirom da je naš klub bio pokretač cijelog tog natjecanja, dodijeljena im je odmah u povratničkoj godini organizacija čak dviju utrka, pa će se tako ova natjecateljsko-rekreativna liga voziti uz Slavonski Brod, Našice, Slatinu, Orahovicu, Donji Miholjac, Viroviticu, Osijek i Požegu, u Pakracu 14. travnja i 7. srpnja. Prva utrka će se odnositi na kružnu stazu po Kalvariji, a druga će biti prvenstvo Slavonije u usponu sa startom u središtu grada i ciljem na Brezovom polju. Pored toga, „Titani“ će nastaviti njegovati i individualno stečenu ljubav prema triatlonu pa će sudjelovati u organizaciji takozvanog „Škevinovog izazova“, lipanjske (16.) triatlon utrke sa startom na jezeru u Novskoj, biciklističkom utrkom do Omanovca gdje će biti održan  trkački dio.  Uz to,  9. lipnja će ponovo organizirati sve popularniju takozvanu „breveto“ utrku koja se vozi na kružnoj cestovnoj stazi u dužini od 200 kilometara sa startom i ciljem u Lipiku. Ove manifestacije će ujedno pokazati u kojoj mjeri su hrvatski i okolni ljubitelji biciklizma zapamtili ili zaboravili Pakrac kao omiljenu biciklističku destinaciju.

Svi oni koji se žele na bilo koji način uključiti u aktivnost pakračkog biciklističkog kluba mogu se, osim mrežnog komuniciranja, javiti i pozivom na broj Jure Rosića 099 417 33 38.

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email