BICIKLISTIČKA NEDJELJA Prijepodne trkači, poslijepodne rekreativci

BICIKLISTIČKA NEDJELJA Prijepodne trkači, poslijepodne rekreativci

Pakrac će u nedjelju biti domaćin prvenstva Slavonije u biciklističkom usponu koji se vozi u sklopu Slavonske brdsko-biciklističke lige, što je ujedno i četvrta ovogodišnja utrka u sklopu ovog natjecanja.

Kako doznajemo od Jure Rosića, tajnika Biciklističkog kluba „Titan“ koji je organizator ove utrke, start je predviđen u 11 sati na gradskoj tržnici, mada prijave i predradnje počinju u devet. Preko gradskog trga i Gavrinice natjecatelji će krenuti prema Planinarskom domu Omanovac, ali će uskoro skrenuti na novouređenu i očišćenu planinarsku stazu te nastaviti njome vožnju prema Brezovom Polju gdje je nakon 25,5 prijeđenih kilometara predviđen cilj. Najuspješnije natjecatelji očekuju na cilju se za nešto više od dva sata. Ovisno o dolasku zadnjeg bicikliste na cilj, podjela priznanja je predviđena u poslijepodnevnim satima, također na tržnici.

Radi zauzetosti organizacijskim poslovima, od „Titana“ nedjeljnu utrku će najvjerojatnije voziti samo Darko Škevin.

Ovo je četvrta ovogodišnja utrka Slavonske brdsko-biciklističke lige koju obično vozi oko 60-tak biciklista u osam kategorija. No u Pakracu bi radi zahtjevnosti staze i termina godišnjeg odmora ipak moglo biti nešto manje, kaže Rosić. Ovo je inače trebala biti peta ovogodišnja utrka SBB-a, ali je ona pakračka, predviđena za travanj, radi loših meteoroloških prilika odgođena za 25. kolovoz.

Kako je u nedjelju, također  s prostora tržnice, u 17 sati predviđen start i pakračke biciklijade, možemo reći da će naš grad u nedjelju živjeti u znaku bicikala i biciklista.

 

 

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email