AKTIVNOST UDRUGE DELFIN: Nove prilike za dugotrajno nezaposlene

AKTIVNOST UDRUGE DELFIN: Nove prilike za dugotrajno nezaposlene

Zainteresirati dugotrajno nezaposlene osobe na osposobljavanje za pisanje EU projekata bio je cilj informativno-motivacijske radionice Centra za podršku i razvoj civilnog društva Delfin  Pakrac, održane danas u gradskoj vijećnici. Dio je to aktivnosti partnerskog projekta „Nova znanja – nove prilike“ kojeg provodi Udruga žena Vukovar na području četiri županije, u suradnji s Mirovnom grupom Oaza Beli Manastir, udrugom “S.O.S – savjetovanje, osnaživanje, suradnja” iz Virovitice i udrugom Delfin.

Sa zainteresiranim kandidatima provest će se razgovori, a 32 osobe, od kojih osam s područja naše županije, dobit će priliku za osposobljavanje za voditelja izrade i provedbe projekata financiranih iz EU fondova. Osposobljavanje će provoditi učilište Edunova iz Osijeka u trajanju od 120 sati, nakon čega će četiri najmotiviranija polaznika (po jedan iz svake županije koja sudjeluje u projektu) biti uključena u rad udruga nositelja i partnera na projektu. Preostali polaznici stečeno zvanje verificirano od Ministarstva znanosti i obrazovanja mogu upisati u e-radnu knjižicu, te tako povećati mogućnosti zapošljavanja, rekle su na današnjoj radionici koordinatorica udruge Delfin Mirjana Bilopavlović i voditeljica projekata udruge Mirsada Popović Damjanović.

Projekt „Nova znanja – nove prilike“ usmjeren je ka poticanju ravnopravnijeg položaja marginaliziranih skupina na tržištu rada, a pruža im veću mogućnost zapošljavanja, razvoj socijalnih vještina, te bolju socijalnu uključenost u život zajednice. Projekt traje od 18 listopada 2019. do 18. travnja 2021., odobren je iz poziva “Podrška socijalnom uključivanju i zapošljavanju marginaliziranih skupina” UP.02.1.1.06., ukupna mu je vrijednost 833 tisuće kuna, a financira se sredstvima Europske Unije u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. iz sredstava Europskog socijalnog fonda u stopostotnom iznosu.

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email