AKCIJA “POŠTUJTE NAŠE ZNAKOVE” Pakrački prvašići o sigurnosti u prometu

AKCIJA “POŠTUJTE NAŠE ZNAKOVE” Pakrački prvašići o sigurnosti u prometu

U  sklopu akcije “Poštujte naše znakove” koju provodi Ministarstvo unutarnjih poslova policijski službenici Darko Major i Krunoslav Želimorski iz Policijske postaje Pakrac danas su se družili s učenicima prvih razreda matične Osnovne škole braće Radića i područnih škola u Badljevini, Prekopakri i Donjoj Obriježi upoznavši ih sa osnovnim pravilima u prometu.

Tako su školarci saznali kako se pravilno i sigurno kretati po pješačkoj stazi, što je siguran prelazak preko ceste, osobito preko pješačkog prijelaza. Također su ponovili kako prijeći cestu gdje svjetlosni uređaj upravlja prometom, a kako na raskrižju gdje prometom upravlja prometni policajac. Saznali su sve i o prijevozu školske djece u automobilu i autobusu, o vožnji biciklom te o mjestima gdje je dozvoljeno i zabranjeno igranje djece.

Uz savjete o sigurnom sudjelovanju u prometu mališanima su uručeni i prigodni pokloni, kišne kabanice i bojanke.

A da pakrački prvašići već puno toga znaju o dobrom ponašanju u prometu, pokazali su kada je policijski službenik započeo razgovor s njima i postavljao im pitanja na koja su s lakoćom odgovarala.

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Print this pageEmail this to someone