AKCIJA „PAKRAČANI SVJETSKI PUTNICI“ Od ledenih Alpi do vruće Kolumbije

AKCIJA „PAKRAČANI SVJETSKI PUTNICI“  Od ledenih Alpi do vruće Kolumbije

Krajem prošle godine Pakrački list, Turistička zajednica Pakraca i Muzej Grada Pakraca  pokrenuli su akciju „Pakračani svjetski putnici“. Podsjećamo vas, cilj je da se svi skupa zabavimo, ali i da vidimo koliko i gdje Pakračani i Lipičani putuju po svijetu. Pored toga poanta je vrlo jednostavna – zašto bi nam, često i u našoj knjižnici, drugi pričali o svojim putovanjima, kada i naši sugrađani putuju po svijetu.

Pozvali smo vas da nam pošaljete na adresu našeg uredništva pakrackilist@gmail.com svoje fotografije na kojima se vidite vi, pojedinačno ili u grupi, na nekom od odredišta u Hrvatskoj, Europi ili svijetu te nam pošaljete kratki opis gdje i kada je fotografija snimljena i s kratkim opisom mjesta gdje ste putovali (ime i prezime, grad, država, lokacija), datum putovanja, svrha (privatno, bračno, sindikalni izlet, s agencijom, školski izlet, sportski događaj, posjet rodbini i slično). Nije nužno da to budu daleka putovanja u neke egzotične zemlje. Interesantna su nam i vaša putovanja  po Hrvatskoj.

Stručno povjerenstvo koje ćemo formirati idući mjesec će izabrati dvadesetak ili više fotografija koje su tehnički i sadržajno kvalitetne, interesantne po lokaciji ili motivaciji putovanja i od njih krajem travnja napraviti izložbu na nekoj od prigodnih lokacija. Izložene fotografije će biti objavljene na našem portalu te dio njih i na duplerici tiskanog izdanja „Pakračkog lista“.

Povjerenstvo će izabrati tri najinteresantnije fotografije i opise putovanja i na otvaranju izložbe ih nagraditi prigodnim nagradama, a nadamo se da ćemo kroz sponzorstva osigurati bar simbolične nagrade po pojedinim kategorijama kao što je najdalje putovanje, putovanje biciklom, motorom ili autostop, najbolji školski izlet i slično.

Ne budite lijeni ili škrti. Podijelite svoje nezaboravne trenutke sa sugrađanima i sudjelujte u ovoj akciji uz naglasak da na fotografiji morate biti obvezno snimljeni vi.   Do sada smo primili tridesetak fotografija od petero naših sugrađana, a kako to izgleda pogledajte na priloženim fotografijama Marije iz Osla,  Antuna s Alpi, Lane iz Kolumbije, Grete s Kanarskih otoka i Renate iz Pariza. Neka u sljedećoj objavi bude i vaša fotografija.

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email