AKCIJA “PAKRAČANI SVJETSKI PUTNICI” (4) Pomak prema nepoznatoj prirodi

AKCIJA “PAKRAČANI SVJETSKI PUTNICI” (4) Pomak prema nepoznatoj prirodi

Zbog zabrana javnog okupljanja našu akciju „Pakračani svjetski putnici“ nismo zaključili, kako smo najavili 31. ožujka, nego ju produžujemo dok nam  ne bude moguće izložiti rezultate vašeg sudjelovanje i nagradite najuspješnije. Od naše zadnje objave, prije otprilike  tri tjedna, javila su nam se još tri čitateljice/čitatelja tako da je do sada sve skupa u konkurenciji 13 osoba s oko stotinjak fotografija. 

Tako nam se pridružila Matea Ereiz, studentica 5. godine Učiteljskog fakulteta u Zagrebu s porukom da se i s malim studentskim budžetom puno toga može obići. Poslala nam je fotografije iz Krka, Dubrovnika, Novog Vinodolskog,  Graza, Mostara,  Stutgarta, a za ovu objavu smo odbrali ovu snimljenu na ušću Neretve.

Dr. Anđelka Gajšak-Špančić u studenom 2019. godine putovala je  s turističkom agencijom u  Kapadokiju, pokrajinu 600 kilometara u unutrašnjosti Turske u koju je stigla nakon slijetanja avionom u Antaliju. Koliko je oduševljena tamošnjim bajkovitim pejzažom potvrđuje podatak da joj je to bilo već treće putovanje u taj kraj u posljednjih pet godina u kojem je posebna atrakcija let balonom iznad predivnih stožastih ili trokutastih skulptura obojanih svim nijansama zemljanih boja.

Vladimir Tessari je s ekipom Pakračana u ljeto 2016. godine motorom obišao planine Balkana, a poslao nam je fotografiju na kojoj su snimljeni on i naš sugrađanin Zdenko Ružićka na cesti Transfagarašan u  Rumunjskoj koja prolazi preko najviših vrhova južnih Karpata (2034 metra nadmorske visine). Duga je oko 90 kilometara predstavlja turističku atrakciju i radi uspona i brojnih zavoja vozači, naročito motoristi, je smatraju jednim od najljepših i najzanimljivijih cesta na svijetu.

Vjerojatno ste i sami zaključili da se u ovom setu novih prijava naši sugrađani izabrali „bijeg“ iz velikih metropola ili poznatih turističkih destinacija i odlučili nam pokazati svoje posjete interesantnim prirodnim predjelima što dodatno pozdravljamo.

Naš poziv da nam šaljete na adresu našeg uredništva [email protected]  svoje fotografije na kojima se vidite vi, pojedinačno ili u grupi, na nekom od odredišta u Hrvatskoj, Europi ili svijetu te nam pošaljete kratki opis gdje i kada je fotografija snimljena i s kratkim opisom mjesta gdje ste putovali (ime i prezime, grad, država, lokacija), datum putovanja, svrha (privatno, bračno, sindikalni izlet, s agencijom, školski izlet, sportski događaj, posjet rodbini i slično) vrijedi i dalje. Nije nužno da to budu daleka putovanja u neke egzotične zemlje i atraktivne lokacije. Posebno sada u vremenima kada je i odlazak do Daruvara kompliciran. Zato se zajedeno sjetimo neki prošlih putovanja i boljih vremena.

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email