AKCIJA „DARUJ ČEP“ Pražnjenje spremnika trenutno obustavljeno

AKCIJA „DARUJ ČEP“ Pražnjenje spremnika trenutno obustavljeno

Početkom veljače na osam lokacija u gradu postavljeni su spremnici za plastične čepove u sklopu akcije „Daruj čep“ koju provodi Srednja škola Pakrac u suradnji sa Klubom mladih Aurora, KPD-om Sloga i Gradom Pakracem. Tom akcijom, škola se pridružila projektu pod nazivom „Plastičnim čepovima do skupih lijekova“ kojeg je pokrenula Udruga oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske (UOLL) iz Čakovca 1998. godine. Riječ je Udruzi koja pomaže oboljelima od teških malignih bolesti širom Hrvatske, a koja prihod od prodaje čepova usmjerava u nabavu skupih lijekova za liječenje malignih bolesti, koji nisu na listi HZZO-a.

Primijetili smo da su se građani Pakraca odazvali ovoj humanitarnoj akciji i napunili postavljene spremnike, ponegdje i do vrha, pa smo se za više informacija oko njihovog pražnjenja obratili Klubu mladih Aurora. Kako nam je rekla Natalija Otopal, voditeljica Kluba, Srednja škola je imala obvezu prazniti spremnike i slati ih u Udrugu u Čakovec no kako je škola trenutno zatvorena, to nema tko činiti. „Dosad prikupljeni čepovi stoje u vrećama i spremljeni su za isporuku, a čim se situacija vrati u normalu, ispraznit će se i trenutni spremnici i nastavit će se sa daljnjom procedurom“, rekla je Otopal.

Svi sugrađani koji imaju čepove, a nemaju ih gdje odložiti, neka ih spreme u vrećice i sačuvaju, a ako baš nemaju mjesta za čuvanje, neka ih bace u kontejner za plastiku. „Akcija će trajati onoliko dugo koliko god to želimo, nema vremenskog ograničenja, a sve s jednim ciljem, upoznavati javnost s ovim opakim bolestima i njihovim preveniranjem“, poručuju iz Kluba mladih.

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email