AGENCIJA ZA PLAĆANJA U POLJOPRIVREDI Objavljen poseban natječaj za podizanje konkurentnosti tovnog govedarstva

AGENCIJA ZA PLAĆANJA U POLJOPRIVREDI Objavljen poseban natječaj za podizanje konkurentnosti tovnog govedarstva

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je natječaj za provedbu Podmjere 4.1. „Potpora za ulaganja u poljoprivredna gospodarstva“ – provedba tipa operacije 4.1.1 „Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava“ – tovno govedarstvo iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014.-2020.  koji je otvoren do 28. veljače 2020. godine.

Svrha natječaja je podizanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava u sektoru govedarstva, a na natječaj se mogu javiti fizičke i pravne osobe upisane u Upisnik poljoprivrednika te proizvođačke organizacije koje moraju biti priznate sukladno posebnim propisima kojima se uređuje rad proizvođačkih organizacija.

Najniža visina javne potpore po projektu iznosi 5.000 eura, a najviša visina javne potpore po projektu može biti do 200.000 eura za mikro, male i srednje korisnike (poljoprivredna gospodarstva ekonomske veličine od 8.000 do 250.000 EUR SO i zadruge ili proizvođačke organizacije sa 7 do 40 članova), do 500.000 eura za velike korisnike (poljoprivredna gospodarstva ekonomske veličine preko 250.000 EUR SO i zadruge ili proizvođačke organizacije sa više od 40 članova) i do 100.000 eura za korisnike početnike.

Intenzitet potpore je do 50 posto.

Sve dodatne informacije, savjete ili pomoć u pripremi projekata, zainteresirani mogu dobiti u LRA Poduzetničkom centru Pakrac, Zona male privrede 5, na broj telefona 034/290 650 ili email: [email protected]

Navedeni natječaj možete pronaći ovdje.

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email